Spanje, Ibiza3 november 2017, door Maartje

Ibiza interior/ art/ design stores – deel 1

Spanje, Ibiza, 3 november 2017, door Maartje

Ibiza interior/ art/ design stores – deel 1

Nu ook op Ibiza eindelijk (heel, heel langzaam hoor!) de herfst zijn intrede lijkt te doen, en we dus niet meer elke dag een andere baai in kunnen/ willen plonsen, leek het ons leuk om eens wat verder te kijken dan die baai lang is... Vandaar: Ibiza interior/ art/ design stores - deel 1.

Dat je op het eiland goed kunt shoppen van kleurrijke kleding en sieraden was allang duidelijk, maar ook op interieur- en designvlak kun je hier dus los. Neem nou de weg tussen Santa Gertrudis en Ibiza stad, niet de eerste weg die bij je opkomt als je denkt aan een 'shoppingstreet', maar de oplettende voorbijganger is het vast opgevallen: hier liggen de mooiste interieurwinkels, vintage shops, antiquairs en galleries verscholen.

Om te beginnen is Santa Gertrudis zelf ook een aantal bijzondere stores rijk:

Barts Boekje - es cucons

Zo vindt je in een oude Finca midden in het dorp Es cocons Tienda, waar een smaakvolle collectie keramiek, interieur textiel, kleding, schoenen, speelgoed en mooie, unieke gift te koop is. Bij The Rose gallery vindt je een mix van moderne kunst, vazen, lampen en sjieke japonnen. New in town is sinds deze zomer Skandish lifestyle storemet Scandinavische en Britse designproducten waaronder behang, lampen en servies van o.a HK living, maar ook sandalen, tafkans en handgemaakte kussens.Het 'grote' werk vindt je echter als je het dorp uitrijdt, vrijwel meteen aan je linkerhand, net na het benzinestation:

Barts Boekje - Sluis Ibiza

Sluiz
Een zaak die hoogstwaarschijnlijk niet onopgemerkt gebleven is bij de meesten onder ons; je kunt er dan ook niet echt omheen. Buiten lacht een kudde blauwe koeien (ja echt) je tegenmoet, dus they got you at Hello. Best een indrukwekkend geheel als je er voor de eerste keer komt, dat moet gezegd worden. Maar verwacht hier vooral niet de rustieke, serene Ibiza boho stijl die je kent van dit eiland (dat verrieden de blauwe koeien natuurlijk al maar we willen het nog maar eens gezegd hebben). The More The Better is wat de klok slaat bij Sluiz. In deze grote hal vormen arty installaties met levensgrote felgekleurde beelden en op elkaar gestapelde attributen het decor voor hun uitbundige collectie aan serviesgoed, kleding, schoenen, accessoires en meubelen. Het restaurant verkeerd momenteel in complete Andrea Bocelli sferen, inclusief een plafond vol met immense kroonluchters, uber-kitsch schilderijen aan de wanden en uiteraard maestro himself schallend uit de luidsprekers. Een experience it is.

Verder rijdend op de weg richting Ibiza stad kom je al snel aan je rechterhand een logo met een grote knalroze olifant tegen. Dan ben je aanbeland bij:

Barts Boekje - La galeria El

La Galeria Elefante Concept Store
Je lijkt een schatkamer binnen te komen zodra je deze 17ste eeuwse oude finca betreed. De collectie is werkelijk een indrukwekkende verzameling van authentieke producten uit allerlei verschillende delen van de wereld. Kunst, antiek, vintage designer kleding, tapijten, accessoires, speelgoed, boeken en gifts. Veelal locale, ambachtelijke, unieke handgemaakte producten, allen geïnspireerd door -zoals ze het zelf noemen- 'verre reizen, de liefde en wereldwijde schoonheid'. Mooi toch?

Rijd nog iets verder door op deze weg en dan vind je (met - echt waar - het logo van een oranje zeester (het lijkt wel dierenkwartet hier!):

Barts Boekje - Tanis Ibiza

Tanis
Deze stijlvolle winkel wordt gerund door een interior designer duo uit Oostenrijk. Zij verkopen hier bijzonder knappe producten in rijke natuurlijke materialen in warme, zachte aardetinten. Textiel lijkt hun specialisme want je vind er veel producten als kussenhoezen, kleden en gordijnen. Daarnaast zijn er ook stoffen op de rol te koop afkomstig van stoffenhuizen van over de hele wereld waaronder Piere Frey en Dedar. Ook (her)stofferen zij zelf. Naast het textiel vindt je bij Tanis een verfijnde collectie aan meubelen, keramiek, lampen en andere accessoires. Het duo kan ook ingehuurd worden voor interieur-stylingklussen en designprojecten, mocht je omhoog zitten.

Helemaal aan het eind, vlak voordat je bij de kruising naar de grote weg komt, heb je rechts op de hoek nog een klein pareltje liggen:

Barts Boekje - Papua Ibiza

Papua
Een petit winkeltje, behoorlijk volgepropt met grote meubelen zoals kasten en banken, tot aan kleinere producten waaronder vazen, potten, kamerschermen, spiegels en krukjes. Denk aan een mix van kunst, curiosa, tribal art, beelden en verweerd houtwerk met afgebladderd schilderwerk in volle diepe kleuren uit Afrika en Azië.

(p.s als je dan toch onderweg bent, rijd dan nog heel ff door. Aan je rechterhand vind je CODE. Achter deze grote witte muur ligt HET shopping walhalla voor elke fashionista. Het interieur is trouwens ook erg fijn en ze verkopen enkele mooie dekens, kussens en kleden. De bovenste foto van dit artikel is bij CODE genomen)

Shop ze!
Volgende week gaan we richting Santa Eularia.

x, Maud