20 november 2021, door Maartje

De leukste kinderkleding gemaakt van restmateriaal / oude kleding

20 november 2021, door Maartje

De leukste kinderkleding gemaakt van restmateriaal / oude kleding

Het is een 'trend' die wat ons betreft geen trend mag heten, maar here to stay is. We hebben het over echt leuke kleding (en meer) maken van oude kleding (of van wat dan ook). Dat gebeurt steeds vaker - olé - en de items worden ook nog eens steeds leuker. Hoog tijd voor een lijstje met allerlei leukste kinderkleertjes gemaakt van restmateriaal en/of oude kleding. Upcycled kleding is helemaal duurzaam én leuk.

 

Een fijn lijstje webshops voor kids hebben we ook!

By Poco Poco

By Poco Poco

Coming soon. De upcycled kinderkleding van By Poco Poco. Dit nieuwe merk maakt stoere overalls van oude shirts in toffe prints en kleuren. Een preloved denimshirt wordt een outfit voor je mini. Behalve denim komen er ook opvallende overalls in navajo print of stoere houthakkersruit. Kun je niet wachten? We feel you.

By Poco Poco

Little Boomerang

Little Boomerang

Bij Little Boomerang worden papa’s oude overhemden vermaakt tot nieuwe kledingstukken voor je zoon of dochter. In een atelier in Amsterdam en Ede worden overhemden die kapot of niet meer gedragen worden omgetoverd tot bloesjes, broeken, bloomers of jurken voor jouw kleintje. Je kunt je eigen overhemden of blouses laten vermaken of een item uit de limited collecties kopen.

Little Boomerang

Sep7ember

Sep7ember

Misschien is Sep7ember wel het eerste kidslabel dat we kennen dat werkt met upcycled stoffen. Eigenaresse Marlous maakt de liefste, zachtste en warmste gilets van oude wollen dekens. Ook maakt ze jasjes van vintage, deadstock stoffen. Dit zijn stoffen die ergens in een magazijn stof liggen te vangen. Veel te zonde en daarom driewerf hoera dat Sep7ember moois maakt van deze restmaterialen.

Sep7ember

Floortje Elisabeth

Floortje Elisabeth

Wat ze al maakte voor groot, maakt Floortje Elisabeth nu ook voor klein. Kleine meisjes that is vooralsnog, want het zijn heerlijke tunieken/jurken/overgooiers die de klok slaan op het account van Floortje Elisabeth. Gebruikte stoffen die een nieuw leven krijgen, lekkere mix & match print- en kleurclashes of juist ingetogen warme zwierezwaai jurken.

Floortje Elisabeth

Maxi Mini Kidswear

Maxi Mini Kidswear

Geef een slimme, mooie mama een baby en er komt ongetwijfeld een goed plan uit vanwege een gemis in babyland. Zo was ook het geval bij Sophie Vlaming. Een duurzame goede jeans voor mini bleek moeilijk te vinden. Dus.. ze maakte er zelf een. Van haar oude jeans. Zo werd een maxi broek een broek voor mini. En Maxi-Mini Kidswear was geboren. Hergebruikte stoffen, geen weggegooide kleding en helemaal eerlijk en met liefde gemaakt in Nederland. Superduurzaam en supercute.

Maxi Mini Kidswear

BAMBI Kids Studio

BAMBI Kids Studio

Goede ideeën ontstaan op meerdere plekken en dat is fijn, zeker wanneer ze zo leuk zijn en er zo goed uitzien als het label van @annewilhokken: BAMBI Kids Studio (leuke naam ook!). Van oude, gebruikte kleding maakt ze om te smullen mini-pakjes in de leukste ruitjes, denims en knits. Check in die laatste categorie vooral ook de babyslofjes! There’s is nothing not to love. 

Bambi Kids Studio