Spanje, Barcelona13 december 2023, door Merche Ariza Gallego

Zó hoort een tapasbar te zijn: La Bombeta, Barcelona

Spanje, Barcelona, 13 december 2023, door Merche Ariza Gallego

Zó hoort een tapasbar te zijn: La Bombeta, Barcelona

Een tapasbar waar geen rumoer is, kun je haast geen tapasbar noemen. Dat weten ze ook bij La Bombeta in Barcelona. Het is het type bar waar het altijd stampvol is, de obers af en toe een humeur hebben en waar één tapa altijd tot meer leidt. Noem het maar gezellige chaos. Hun slogan luidt: 'we kunnen geen Engels spreken, maar we maken verdomd lekkere bomba's'. De tapasbar in Barceloneta – de volksbuurt vlakbij het strand – staat bekend om hun bomba's, wat eigenlijk neerkomt op een aardappelballetje met vlees, een flinke dot aïoli en pikante salsa brava. Wat ons betreft is dit een typische tapasbar die je niet mag missen wanneer je Barcelona bezoekt.

Fiesta!

Fiesta!

Bij La Bombeta draait alles om authentieke tapas. Bestel zeker de bomba’s (een must, al is het maar om het te kunnen zeggen), esqueixada, chorizo, jamon kroketjes en sepia à la plancha. Maak je maaltijd compleet met een karaf sloeberwijn (gevaarlijk, maar lekker) of een biertje van Estrella.

Het is bij La Bombeta altijd druk en 9 van de 10 keer staat er een rij voor de deur. Daarom kun je het beste net voor etenstijd komen – of het nou om lunch of diner gaat. Er is sinds kort een nieuwe locatie van La Bombeta aan de haven, maar laat je er niet heen lokken. Je wilt zitten bij de zaak op de Carrer de la Maquinista. Niet achterin, maar voorin de zaak, precies waar de chaos en gezelligheid het meest aanwezig is.

La Bombeta