16 mei 2022, door Isa de Laat

Leuke brievenbus cadeautjes voor jong en oud per post

16 mei 2022, door Isa de Laat

Leuke brievenbus cadeautjes voor jong en oud per post

Hieperdepiep hoera! Hartstikke leuk zo'n verjaardag, maar wat nou als die jarige job ver weg woont? Of je hebt geen zin en tijd om langs te gaan? Vooral dat laatste punt, we get it. Kan natuurlijk ook zo zijn dat er geen feestje wordt georganiseerd, omdat het de persoon in kwestie gewoon niet uitkomt. Daarom verzamelen we leuke brievenbus cadeautjes voor jong en oud voor elke gelegenheid. Niet alleen leuk voor een verjaardag, maar ook voor een andere reden of zomaar. En we verklappen alvast: er past meer door de brievenbus dan je waarschijnlijk denkt. Side note: een brievenbus cadeautje naar jezelf mag natuurlijk ook.

Do it yourself

Do it yourself

Pineut

Zet de jarige aan het werk, want self made is het leukste. Ofja, als het niet te moeilijk is dan. Nu zijn de producten van Pineut, zoals tafelwater,  sowieso al een must see. Maar ze hebben ook van alles voor in de brievenbus om zelf te maken.  Zo verkopen ze een cacao én framboos doe-het-zelf brownie en pakketjes voor het maken van focaccia, erwtensoep, chocoladelikeur, glühwein, fruit smoothie en stamppot. Ook een aanrader om samen met de kids te doen.

Tuindreef 

Zelf opeten is leuk, weten we, maar do it yourself gaat verder dan alleen het eten. In dit geval gaan we zelfs een stapje terug. Naar het proces voor we kunnen eten: het planten van eten. Zaaien dus. Tuindreef is je site.

Goede verzorging

Goede verzorging

Esse Trial Packs

Tja skincare, lastig: bij jezelf, maar al helemaal om te geven. Elke huid is anders. Met het Esse Trial Packs van Skin District kun je testen of het wat voor iemands huid is, dankzij miniaturen.

Miisha

Niet alles van deze webshop kan door de brievenbus, maar het is zeker een kijkje waard. Alles voor een duurzame en afval-arme levensstijl. Bijenwasdoekjes, herbruikbare cadeauverpakkingen, tandpasta tabletten, herbruikbare wattenstaafjes, haarzeep en cadeaupakketten.

Naïf Care

Het Haagse beautymerk Naïf Care begon als een natuurlijke, zachte verzorgingslijn voor baby’s, maar is inmiddels meer dan dat. Er is een natuurlijk assortiment voor jong en oud. En als je niet te veel en niet te grote producten bestelt, dan past dat in de brievenbus, ja.

Een borrel in je brievenbus

Een borrel in je brievenbus

SayCheeseToday

Van de boerderij naar je brievenbus. Van een goede borrel wordt bijna iedereen vrolijk en al helemaal leuk als daar de bijpassende borrelhapjes bij hebt. Nog leuker om natuurlijk cadeau te geven (wie weet wordt je zelf nog wel uitgenodigd voor de borrel dan).  Kaas door brievenbus, SayCheeseToday kwam met dit concept. Lekker voor bij de borrel of natuurlijk voor op je brood. De kazen van 180 gram passen precies door de brievenbus, extra bijzonder is dat er bij elk kaasje een verhaaltje over de kaas zit.

Brievenbusborrel en Limoncello in de bus

En bij Brievenbusborrel past de hele borrelplank zelfs door de brievenbus. Drankje erbij? Check Limoncello in de bus eens. Dat is in Nederland gemaakt, biologisch en klein verpakt. En het ziet er echt als een feest uit, met uitleg hoe deze biologische limoncello met zorg is gemaakt (zijn we dan weer erg benieuwd naar).

Voor mannen

Voor mannen

De bovengenoemde borrelcadeaus vallen waarschijnlijk ook goed in de smaak bij menig man, maar we hebben nog een paar cadeaus die het je nog een piecie makkelijker maken.

Qnoop

Van Hollandse bodem en ook nog eens duurzaam, wij zijn voorstander. De sokken van Qnoop zijn van goede kwaliteit (van organic cotton) en beloven lang mee te gaan. Het ingenieuze knoopje zorgt ervoor dat de sokken bij elkaar blijven in de was, twee verschillende sokken is verleden tijd.

Koffieplant 

We hebben allemaal weleens een extra bakkie pleur nodig. Kun je ook best cadeau geven en dat is nog spannender als je dat via de bus doet. En dan nog extra bijzonder als het in de vorm van een koffieplant is. Kan je uiteindelijk genieten van zelfgekweekte koffie. Je vindt zo’n plant bijvoorbeeld hier.

Voor kids

Voor kids

Tattoos

Bij I Love Speelgoed denken ze ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’, zijn we fan van. Zo hebben ze lieve plaktattoos van Meri Meri. Ook bij Jetjes & Jobjes hebben ze mooie plaktattoos.

Kleurpaat

We zijn groot voorstander van kleurplaten, want naast dat het praktisch is zijn ze ook wel eventjes zoet. De kleurplaten van Archive Store zijn erg mooi en passen zo de brievenbus in.

HeyHej

En dan de minimalistische collectie van HeyHej, houden we van. En dan hebben ze zelfs nog een pagina geheel voor brievenbuscadeautjes.

Interieur

Interieur

Kaarsen
We worden er vrolijk van en al helemaal als ze goed zijn voor mens en planeet. We hebben een lijstje met favoriete kaarsen, maar die kunnen dan weer niet allemaal per post.  Die van Brandt misschien ook niet, maar zijn we wel fan van. En omdat hun Refill collectie wel per post kan, mag deze in het lijstje.

Posters, Prints en kunst 

En ook hier liegen we weer een beetje, want niet alles van dit eerder geschreven lijstje komt waarschijnlijk door de brievenbus. Maar als je iets kleins uitzoekt, dan is de kans erg groot.

Bloemen

Bloemen zijn altijd een goed idee en passen super easy in de brievenbus. De droogbloemen van Floral zijn via de chat op Instagram te bestellen. En ook bij Bloomon bestel je bloemen via de post.

Boeken

Boeken

Boeken passen natuurlijk ook gewoon door de bus, mits je geen encyclopedie koopt natuurlijk. Hebben we, Barts Boekje, zelf wat goede aanraders voor:

  • Little Escapes Nederland: een boek vol met Nederland-tips, met meer dan 208 originele vakantieadressen. Adressen die net wat extra aandacht verdienen voor je kids, je hond en/of jezelf.
  • Cool Capetown Kids: de ultieme Kaapstad gids, want zon, strand en zee is altijd een goed idee. Met dit boek kun je die kids gewoon meenemen.
  • Los Little Escapos: Spanje is hot. Je kent vast wel iemand die komende periode de Spaanse zon op gaat zoeken. Dan is dit cadeau helemaal een aanrader.

And we got more for you, zie je allemaal op de site.

Nog meer cadeaus

Nog meer cadeaus

Hoeft dat cadeau niet per se in de brievenbus? Dan hebben we hier nog meer lijstjes:

  • Presentjes voor de hond, lijstje hier.
  • Groene cadeautips: duurzaam, gezond en bewust; hebben we ook.
  • Alles voor het interieur, lijstje paraat.
  • Webshops voor de kids, alles op een rijtje.