Spanje, Mallorca15 juli 2019, door Barts Boekje

Mediterraans genieten: Españolita, Mallorca

Spanje, Mallorca, 15 juli 2019, door Barts Boekje

Mediterraans genieten: Españolita, Mallorca

De Spaanse Balearen zijn, we geven het gewoon grif toe, onze ultieme happy place. Ibiza, Mallorca en ja, ook Menorca. Voorgoed verkassen kunnen we (nog) niet, daarvoor is de keuze simpelweg te groot en te aanlokkelijk. Dus houden we het vooralsnog bij minibreaks en hotel-hoppen. Zoals naar de weergaloze retreats van Españolita op Mallorca. Met hen beleef je begin oktober een aantal nu al niet te missen culinaire dagen, en ook voor het voorjaar van 2020 staat er alweer wat gepland.

Españolita, Mallorca

Españolita, Mallorca

Over Españolita moet je vooral weten dat eigenaresse Carmen Ruiz haar eerste bron van inkomsten ‘Españolita Trips’ is waarmee zij private tours over Mallorca, en eigenlijk door heel Spanje organiseert. Luxe, unieke tripjes welteverstaan. Al doende leert én ziet men, ook in het geval van Carmen. Van alle prachtige adressen die ze bezocht, koos ze de beste en samen met hen host ze gedurende het jaar door de leukste Spaanse retreats, alles op en rond de Middellandse Zee en altijd met veel, heel veel aandacht en liefde voor de lokale keuken.

Alle Españolita’s Retreats zijn all-inclusive reiservaringen, stuk voor stuk ontworpen (ja, Carmen ‘ontwerpt’ een trip aangezien ze in de categorie ‘beyond’ gewoon regelen vallen) rond het culinaire en ambachtelijke erfgoed van Spanje. De routes zijn uniek, authentieke en memorabel, iedere keer, zo beloofd Carmen. Okeisgoed. En als we de foto’s zien, en de verhalen van onze reuze betrouwbare en reuze kritische vrienden mogen geloven, dan is dat ook écht zo.

Je verblijft op de mooiste locaties waar de tijd stil lijkt te staan, eet van de mooiste tafels, ontdekt veel meer van de Spaanse cultuur dan je dacht te kunnen ontdekken, leert koken als een Spanjaard tijdens de kookworkshops en tussendoor is er nog genoeg tijd voor jezelf, een wandeling en een goed boek.

Aankomende retreats

Aankomende retreats

Voorlopig staat er een tweetal retreats op de planning, de eerste van 2 tot 8 oktober 2019; de Mediterranean Retreat. Vanuit en oud huis in de Sierra de Tramuntana, een beschermde bergketen, ga je olijven oogsten en de oude tradities van het land leren (wijn en olijfolie maken en brood bakken bijvoorbeeld).

In het voorjaar van 2019 staat de trip in het teken van de zee. Vissershutten en turquoise baaien voorop deze keer, net als feestelijke picknicks, easy going wandelingen langs het water en heerlijke kooksessies buitenshuis.

Espanolita