20 december 2023, door Isa de Laat

Nog geen plannen voor de zomervakantie? MSC Cruises vaart naar de volgende bestemmingen in de zomer van 2024

20 december 2023, door Isa de Laat

Nog geen plannen voor de zomervakantie? MSC Cruises vaart naar de volgende bestemmingen in de zomer van 2024

Het stoffige imago is van een cruisereis af, al helemaal als je vaart met MSC Cruises. Wij mogen het zeggen, want we hebben het ervaren op de MSC Euribia (het duurzaamste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij tot nu toe). Vervelen deden we ons geen moment met al het entertainment aan boord, zoals de binnen- en buitenbaden met glijbanen en jacuzzi’s, de toffe kids club met nanny’s, kapper, nagelsalon, een spa met alles erop en eraan (tip: de Balinese massage) en een sportschool met uitzicht over zee. Afijn, u snapt: we waren fan.

Wil zo zijn dat ook het zomerprogramma van 2024 van de cruisemaatschappij inmiddels bekend is gemaakt met de leukste samengestelde routes, waar ze onder andere varen naar Noord-Europa, het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied en de Caraïben. Op ieder potje bast bij MSC een dekseltje, want er zijn routes geschikt voor rustige escapades tot avontuurlijke belevenissen. We hoppen van de rustige Griekse eilanden naar een strandvakantie in het Caribisch gebied tot een trektocht door IJsland en Groenland of een pittoresk bezoek aan de Noorse Fjorden.

 

Dit zijn de routes van MSC in de zomer van 2024, ingedeeld per type reiziger: 

Relaxen (oostelijke Middellandse Zeegebied en de Griekse eilanden)

Relaxen (oostelijke Middellandse Zeegebied en de Griekse eilanden)

We snappen het: vakantie is vakantie. Bijkomen, luieren en tranquillo zijn de hoofdingrediënten van een geslaagde vakantie voor jou.  MSC vaart je binnen no time naar het oostelijke Middellandse Zeegebied en de Griekse eilanden. U snapt: de mooiste uitzichten op zee, zonsopgangen en -ondergangen en ongerepte stranden. MSC Cruises biedt niet één, niet twee, niet drie, maar een breed scala aan routes naar deze bestemmingen op schepen zoals MSC DivinaMSC LiricaMSC Opera en MSC Sinfonia.

Zo varen ze bijvoorbeeld naar Santorini in Griekenland? Je weet wel dat wereldberoemde eiland met  witgekalkte gebouwen en blauw gekalkte kerken. Voor de beachclubvibes stoppen ze ook bij de buren: Mykonos. Owja, Kroatië is hot en Split slaat MSC dan ook niet over.

Avontuur (IJsland en Groenland)

Avontuur (IJsland en Groenland)

Een beetje sensatie tijdens je vakantie kan ook geen kwaad. Kijk, daarvoor gaan we naar IJsland en Groenland. De verbluffende en ruige en unieke landschappen staan garant voor de meest spannende activiteiten. Om slechts een aantal van die activiteiten op te noemen: een walvisexcursie, waarbij je bultrugwalvissen van dichtbij bekijkt tijdens in Nuuk, Groenland en ga samen met een gids op zoek naar de Goðafoss-waterval tijdens een begeleide tocht vanuit Akureyri, IJsland.

Het is op Groenland en IJsland ook heel relaxed hoor: wandel over een van de vele schilderachtige paden in Qaqortoq, Groenland of maak een ontspannen wandeling rond het pittoreske Qaqortoq-meer. Ga naar de top van de iconische Hallgrimskirkja-kerk voor een prachtig 360-gradenuitzicht op Reykjavik, IJsland.

Lijkt dat je wel iets? MSC Cruises vaart verschillende routes naar Groenland en IJsland aan boord van MSC Opera en MSC Preziosa.

Culinair

Culinair

Gaat eten én vakantie voor jou hand in hand? Dan zijn de Westelijke Middellandse Zee routes van MSC Cruises je go to. Met havens in Italiaanse, Spaanse en Franse steden kun je van bar, naar restaurant, naar café naar markt hoppen.

Ga bijvoorbeeld naar de geboorteplaats van de pizza, Napels in Italië, en ga naar Palermo op Sicilië voor cannoli en breng een bezoek aan de culturele stad Valencia in Spanje (hallo paella).

MSC World EuropaMSC Seaside en MSC Seaview, zijn de namen die je moet onthouden bij het boeken.

Mooiste uitzicht

Mooiste uitzicht

Gegarandeerd dat je je sociale media goed bij kunt werken, wanneer je de Noorse Fjorden bezoekt. Hier stuit je continu op weelderige landschappen en schilderachtige omgevingen. De MSC Euribia vaart naar een inham van de Noorse Zee omgeven door puur natuur en wilde dieren.

Zo varen ze langs Nordfjordeid in Noorwegen, gelegen tussen de grootste gletsjer op het vasteland van Europa en de kust van Noorwegen.

 

 

 

MSC Cruises

MSC Cruises

Je kunt van hot naar her reizen, maar aan boord van MSC Group is al vakantie an sich. MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en met 22 moderne schepen voor ieder een keuze.

Aan boord is het groot feest met volop internationale gerechten, entertainment, familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie.

 

MSC Cruises