30 juni 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke skincare: de fijnste webshops met duurzame verzorgingsproducten

30 juni 2020, door Nina van Hilst

Natuurlijke skincare: de fijnste webshops met duurzame verzorgingsproducten

Nu we weten dat bepaalde ingrediënten van verzorgingsproducten die je op je huid (je grootste orgaan) smeert niet altijd even gezond voor jezelf en de planeet zijn, stappen we graag over op natuurlijke, biologische, vegan en/of clean beauty merken. En aangezien deze skincare beweging booming is, poppen de kleine merkjes uit de grond. Gelukkig hebben we in Nederland inmiddels heel veel lieve webshops die ons deze indie brands van over heel de wereld brengen. En wat nu het leuke is, iedere shop heeft zo weer haar eigen merken. Hier heb je de Nederlandse webshops met duurzame verzorgingsproducten lekker bij elkaar.

Nourished

Nourished

Toch wel het eerste paard van stal is Nourished. Voor kwamen het gezellige duo Erin en Floor  als eerste in deze niche op de markt. En sindsdien zijn we fan. Ze brengen ons heerlijke merken als Ere Perez (make up), Eco Tan (zelfbruiner), Sans [ceuticals] (shampoo), Soleo (zonnebrand) en nog een riedeltje van zo’n 10 merken. Ook hebben ze sinds kort een eigen lijn met haarverzorging in collab met Romy Boomsma. Nourished staat voor clean and natural beauty.

Posie

Posie

De charme en kracht van Posie zit hem in founder Demi. Ze is jong en studeert nog, toch runt ze Posie met zo veel passie en toewijding. De kleinste en mooiste merkjes in alle uithoeken van de wereld vindt ze en probeert ze uit. En is ze tevreden dan neemt ze deze op in het assortiment. Posie wordt gerund vanuit de bloemenkwekerij van de ouders van Demi en het gaat eigenlijk zo goed dat ze haar magazijn moet gaan uitbreiden. Go Posie! Om wat producten op te noemen die ze voert: de Everywhere Salve van Cosmos, de Wonderbalm van The Glow, de shampoos van Innersense en de tinted balms van Olio e Osso. Stuk voor stuk dingen waar je niet meer zonder wilt.

Scoon

Scoon

Ook Scoon doet het natuurlijk. Scoon is een beetje een hybride store want ze doen zowel beauty als mode en accessoires. Houden we het hier even bij de beauty producten dan hebben ze merken als Grown Alchemist (skincare), Ilia (make-up), Madara (skincare), Boobs’essential (the name says it all), Soapwalla (deodorant & co), SMPL (skincare) en zo meer. Natuurlijk, bio, vegan, charitable, je vindt deze ethiek allemaal terug op Scoon. Fijn dat zij het voorwerk doen welke merken “goedgekeurd” zijn en zo hoeven wij alleen nog maar te kiezen wat we lekker vinden. Yumm.

 

Houd dit lijstje in de gaten. More to come…