• 21 June 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
21 June 2018
  • 19-12-2016
  • Madrid

NH Collection Madrid Suecia, Madrid (Centrum)

NH Collection Madrid Suecia, Madrid (Centrum)

Vroeger sliepen schrijver Ernest Hemingway en revolutionair Che Guevara hier, in dit beroemde hotel dat in 1956 door de Zweedse koninklijke familie werd geopend. Die heritage heeft NH Collection Madrid Suecia meegenomen in het decor van dit hotel, dat een waar vijfsterrenpareltje in hartje stad is, zo pal naast verkeersader Gran Via – waar je overigens niks van hoort – en de wijk Chueca aan de overkant van de straat.

barts-boekje-nh-madridDe kamers zijn natuurlijk lekker: superbed, badkamer met regendouche en bad en een minibar waar je ook een erotisch pakket met condoom, vibrator en plaagplumeautje in vindt – Hoe leuk! Hoe stout! – maar dat is niet de reden waarom je het liefst hier je hele weekend opgehokt wilt blijven zitten. Nee, dat is vanwege het restaurant in chique sixties Mad Men-sfeer, met goeie happen en relaxte brigade, de rooftopbar met adembenemend uitzicht over de stad, het ontbijt met hammen, kazen en overheerlijke dadelcake en de toffe lobby voor een pre-dinner-drankje. En – tromgeroffel – voor de heel stiekem verstopte speakeasy in de kelder, met rood fluweel tegen de muren, royale cocktailkaart en verleidelijk wufte leopard lounge, een knuffelzithoekje dat van vloer tot plafond is bekleed met pantervelours! Ja! Ook voor de locals, dus niet melancholiek uitgestorven als in films, maar vol genoeg om er nieuwe vlammen tegen het lijf te lopen.

Calle del Marqués de Casa Riera 4, NH Collection Madrid Suecia