Israël, Tel Aviv26 oktober 2019, door Maartje

Niet te missen in Tel Aviv, een aanvulling

Israël, Tel Aviv, 26 oktober 2019, door Maartje

Niet te missen in Tel Aviv, een aanvulling

Moeten we nog een keer vertellen dat Tel Aviv hartstikke helemaal mega booming is? Nee toch? Neeeee. Vast niet. En anders lees je bij deze vast tussen de regels door dat het wel zo is. Daar schreven we al regelmatig over, en hier tref je de best wel ultieme must do lijst: The best of Tel Aviv. Maar team Bart schoof onlangs weer aan en vond een aantal updates. Waarvan acte. Schrijf je weer lekker mee?

Meshek Barzilay Tel Aviv

Meshek Barzilay Tel Aviv

Verscholen in het centrum van de chique wijk Neve Tzedek, waar je je hart kunt ophalen wat betreft designerboutiques en pop-up stores van verschillende bekende lokale Israelische ontwerpers, zit het biologische restaurant Meshik Barzilay. Niet alleen biologisch maar ook voornamelijk vegan (Tel Aviv staat bekend om zijn waanzinnige vegan restaurants), waarbij alle producten handgeplukt zijn bij Israelische boeren. Farm to table maar dan 2.0 want de zaak is ook nog eens smaakvol ingericht. Geen zin in een salade of ander groenvoer? Het hoeft hier niet! De meeste gerechten hebben een Italiaanse of  Aziatische twist. Pluspunt is de geweldige patio waar je heerlijk in de schaduw van de bomen kunt zitten. Tip: de risotto en alle huisgemaakte taarten. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren, maar nog leuker: breng een bezoek aan de prachtige deli, waar je alle huisgemaakte broodjes, salades, koekjes en koffie kunt bestellen en mee kunt nemen. Meshek Barzilay

tekst gaat verder onder de afbeelding

Opa Tel Aviv

Opa Tel Aviv

Chef Shirel Berger heeft met haar nieuwe restaurant Opa plantaardig koken in Tel Aviv op de kaart gezet. Geen oude mannetjes of muf meubilair: je komt binnen in een minimalistich designatelier met een open keuken en rondom een knappe chefs table. Samen met haar tweelingzus is Shirel Berger, na ervaring op te hebben gedaan in vele bekende restaurants in o.a. New York, in de hippe wijk Florentin restaurant Opa begonnen. Het menu bestaat uit zeven tasting gerechten, allemaal plantaardig. Het idee is om drie gerechten per persoon te bestellen: als je wil kun je achteraf altijd extra bestellen. De gerechten zijn allemaal vernoemd naar het hoofdingrediënt zoals pompoen, watermeloen of koolrabi allemaal even verfijnd en in combinatie met de biologische wijnen en de de leukste service echt een aanrader. En als ze hier geen restaurant zouden hebben, willen we hier best wonen… Ah toe, mag het?

Waarschijnlijk een open deur, maar voor wie precies wil weten waar de naam van het restaurant voor staat? Opa is vernoemd naar de grootvader van de chef. De man die het eerste gastronomische hamburgerrestaurant van Los Angeles opende en zijn liefde voor eten over heeft gedragen aan zijn kleindochters.

Opa

Slapen: Shenkin Boutique hotel Tel Aviv

Slapen: Shenkin Boutique hotel Tel Aviv

Onze lievelings thuishaven in Tel Aviv is en blijft het Shenkin boutique hotel. Niet voor niks: naast dat je bij aankomst een glas bubbels-wijn-koffie-koek en anders lekkers krijgt, staan de citybikes klaar met mandje en strandtas al klaar om gebruik van te maken. En de ontbijtservice is ook om over naar huis te schrijven want je mag gebruik maken van drie verschillende tentjes waarbij de Shakshuka – Israelisch eitjes tomatensaus – bij Lucia een aanrader is. Het hotel ligt super centraal, twee stappen verwijderd van de lokale shuk en vijf minuten fietsen naar het strand. Wij komen terug!

Shenkin Hotel