13 juni 2019, door Nina van Hilst

Nieuw en gezond in De Pijp in Amsterdam: Matcha Mafia

13 juni 2019, door Nina van Hilst

Nieuw en gezond in De Pijp in Amsterdam: Matcha Mafia

In Amerika en Australië vind je ze in ieder blok. Matcha Bars waar ze de poedervormige, groene thee uit Japan serveren in 1001 varianten. Amsterdam is ook weer zo’n bar rijker. Matcha Mafia opende onlangs en serveert de lekkerste, magische drankjes met matcha als basis. Een mooi groen omringd hoekpandje in De Pijp mét bankjes om buiten te zitten. Loepzuivere matcha. En een enthousiast team maken dit matcha tentje tot een fijn plekje om je bakje groene pleur te halen.

Matcha Mafia

Matcha Mafia

Wanneer je goede matcha drinkt zit dit boordevol gezonde dingen. En dan hebben we het wel over goéde matcha. Matcha Mafia importeert zelf direct uit Uji in Japan. En heeft de hoogste kwaliteit matcha. Het groene bakkie zit daarmee vol antioxidanten, aminozuren en geeft een geleidelijke toevoer van cafeïne. Dus geen heftige dosis in één keer zoals bij koffie. Matcha geeft een geleidelijke energie boost. En dat is chill.

Matcha Mafia serveert koude en warme matcha lattes. En drankjes als de Purple Haze – met CBD en lavendel – en de Beauty Boost – met maca en collageen – kunnen we niet anders omschrijven als magisch. Qua looks een toverachtige mix van kleuren. En qua smaak iets wat je nog nooit geproefd hebt. Natuurlijk kunnen de drankjes warm. Maar hey, het is bijna zomer. Dus een lekkere koude latte is echt wel wat je wilt. Voor de kleine trek hebben ze healthy snacks. Power balls, een te mooi uitziende chia pudding en banana bread. Hongerlijden hoeft dus niet. Het pluche en Vuitton-achtig behang in het interieur had wat ons betreft niet gehoeven. Maar voor de luxe-diertjes wel weer een match(a). De buitenzitjes – lekker onder de schaduw van de bomen – in een knus stukje van De Pijp, is dan wel weer ieders ding.

Matcha Mafia, Saenredamstraat 26 Amsterdam