Nederland, Breda26 juni 2020, door Maartje

Nieuw en hittegolf bestendig in Breda: Baai Breda

Nederland, Breda, 26 juni 2020, door Maartje

Nieuw en hittegolf bestendig in Breda: Baai Breda

2020 update: Baai Breda is écht de leukste plek van de stad op een mooie zomerdag. Zelfs op een minder mooie (zomer)dag overigens.

Liepen we pas nog op een regenachtige dag langs het water in Breda, ontdekten we prompt een nieuwe plek pal aan dat water. Kornuit vlaggen, een keuken in oude containers en een gigantisch terras aan het water. Een naam had het toen nog niet, maar dat het een zomerse trekpleister in de Brabantse stad moest gaan worden, stond meteen buiten kijf. En nu, een week of drie later, zijn ze officieel open (toen stiekem al aan het proefdraaien) en heeft de plek een naam: welkom BAAI Breda!

Zomerspot Baai Breda

Zomerspot Baai Breda

Aan de oevers van de Mark, vlakbij het Centraal Station, opende BAAI Breda als het tweede stadsstrand van Breda (de eerste is Belcrum Beach – leuk maar door de locatie toch een beetje een lastige stek die niet helemaal van de grond wil komen, dat terzijde. Overigens kun je in Breda ook bij Pier 15 en Stek aan het water vertoeven).

De locatie van BAAI Breda is geen nieuwe: jarenlang zat hier Jachthaven De Werve, zo op het oog een beetje een louche stek. Zonde, want de plek zelf was altijd al prachtig, en ook de initiatiefnemers achter BAAI weten al langer waar ze mee bezig zijn: BAAI is een initiatief van Bootje Varen dat al tien jaar rondvaarten door de singels van Breda organiseert en bootjes verhuurt. Een 1-2-tje dus, want het nieuwe BAAI is de perfecte plek om een dag bootje varen door Breda te beginnen. En wist je dat ja hier vandaan naar de Biesbosch kunt varen? Is zo. En dat is heerlijk, vooral wanneer de hittegolf in Nederland aanstaat.

Het BAAI-terrein werd ingericht met houten tafels, ligstoelen en een bar in een oude zeecontainer. De ruimte waar voorheen de kantine van de jachthaven zat, is omgevormd tot een ‘schippersbar’ en de woonboot voor de deur, niet te missen, wordt een bed & breakfast.

Sinds het tweede weekend van juni (2019) is BAAI officieel open, all day long. Je kunt er met je eigen bootje aanmeren – in de stijl van bij Hannekes Boom in Amsterdam (de nieuwe stijger is maar liefst 50 meter lang), voor drankjes en eenvoudige, kleine happen en broodjes.

Van maandag tot en met woensdag van 10:00 tot 20:00 uur en van donderdag tot en met zondag van 10:00 tot 23:00 uur kun je bij BAAI Breda terecht voor een borrel, lunch, een potje tafeltennis of jeu de boules. Of voor een beetje lummelen (met een biertje) aan de kade.

BAAI Breda