28 juli 2017, door Maartje

Nieuw in Nederland: Airbnb Trips

28 juli 2017, door Maartje

Nieuw in Nederland: Airbnb Trips

Getuige de verschillende Airbnb top-zoveel-lijstjes op deze site zijn we best wel op de huizenlogeersite. Gemist? Zonde. Want er is bijvoorbeeld 6 x favoriete Airbnb's in Zandvoort, of de Top 5 Airbnb adressen in Marrakech, en de Top 6 Airbnb in Praag, om er maar een paar te noemen. Allemaal lees je ze hier. Ja, wij vinden ook absoluut dat je je aan de 60 dagen regel moet houden, oprecht, en hé, zo moeilijk is dat toch niet? Maar wie het spel volgens de regels speelt, heeft onze zegen.

Zelf je huis verhuren in Amsterdam? Doe dat dan vooral met het vrij briljante Bnb Fixed Fee!

En er is nieuws onder zon! Airbnb Trips. Het kan niet anders dan opgevallen zijn: als je tegenwoordig naar de home page van Airbnb klikt, dan staat er in de bovenste horizontale balk niet alleen de optie voor het boeken van de meest geweldige logeeradressen (aftroeven is áán), maar ook een knop ‘ervaringen’ en de button ‘plekken’. Onder die laatste hangt een fikse verzameling favoriete adressen van verschillende hosts, aantrekkelijk vormgegeven in (stads)gidsen van bijvoorbeeld Seoul, Havana, Detroit en Nairobi – gidsen vol originele zogenoemde hidden gems van enthousiaste gastheren en -dames uit de buurt. En tegenwoordig dus ook Amsterdam! Sinds deze week. Vinden we mooi want die ervaringen zijn heus niet alleen te boeken wanneer je op reis gaat - dat kan ook in je eigen stad. Sterker nog: je mede-Amsterdammers brengen je op plekken (en laten je dingen meemaken) die vast en zeker compleet nieuw voor je zijn!

Barts-Boekje-trips

In het kort brengt Trips de plek waar je verblijft (kan dus ook 'thuis' zijn), de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet samen op één platform. Simpel. Het how to is eveneens eenvoudig: scrol in de omgeving van je voorkeur naar iemand die een voor jou interessante activiteit aanbiedt. Kiezen wordt je gemakkelijk – of juist lastig – gemaakt: zoals het Airbnb betaamt zijn er zijn volop aantrekkelijk vormgegeven foto’s, films en recensies. Daarna is het een kwestie van boeken en afspreken. Er zijn vijfhonderd Experiences in twaalf steden wereldwijd, waaronder Los Angeles, San Francisco, Miami, Londen, Parijs, Florence, Kaapstad en Tokio. En nu dus ook Amsterdam waar sinds deze week welgeteld 30 ervaringen te boeken zijn.

Barts-Boekje- Airbnb Trips 1

Zo kun deelnemen aan ‘The Bootleg’, een route langs de leukste (verstopte) cocktailbars van de stad waarbij je vooral lokale drankjes proeft (Amsterdam heeft noemenswaardige heritage op het gebied van likeur en jenever). Achteraf krijg je de recepten toegestuurd zodat ze ze thuis na kunt maken. Gastheer Lucas is een gezelliger en een leuke avond is gegarandeerd. Of je kunt zelf je parfum samenstellen met Frank. Maar de allerleukste moet deze zijn: een 3 uur durende rit in een zijspan door onbekend (zelfs voor een Amsterdammer such as yours truly!) Amsterdam. Op de shiney bike van Douwe, pik je ook mooi nog even Zaandam mee. Zo zo zo leuk. Alle 30 trips zie je hier: Airbnb Experiences