Spanje, Ibiza17 september 2019, door Maartje

Nieuw op Ibiza: Amàre Beach Hotel Ibiza 

Spanje, Ibiza, 17 september 2019, door Maartje

Nieuw op Ibiza: Amàre Beach Hotel Ibiza 

We roeptoeteren hier op deze website over het algemeen vooral over kleinschalige hotels. Van die hotelletjes van ondernemers die eigenhandig hun kamers in elkaar timmerden. Vinden we leuk. Vaak van dat, maar echt niet altijd. Want het is de afwisseling die vakantie-vieren het allerleukst maakt. Maar hé, we zijn wel selectief, en het nieuwe Amàre Beach Hotel Ibiza mag blijven.

Amàre Beach Hotel Ibiza 

Amàre Beach Hotel Ibiza 

Alweer een confessie: waar we ‘vroeger’ zeiden dat we nóóít aan de westkust vertoeven, when live gives us Ibiza (lees: bijna jaarlijks), wat vooral bevolkt door de (luidruchtige) Engelsen, moeten we bekennen dat we de laatste jaren dus juist vooral aan de westkust liggen te bakken. Of nee, niet bakken natuurlijk, we zitten tegenwoordig met factor 50 in de schaduw want allang geen 21 meer, maar het idee is hetzelfde. Hier, aan de westkust, vind je namelijk een aantal van de aller-, maar echt allerfijnste stranden zoals Cala Gracioneta, met stip onze favoriete plek van 2019 (world wide). Niet ver daar vandaan, aan de andere kant van de baai, noem het een steenworp, opende begin van deze zomer het nieuwe Amàre Beach Hotel Ibiza: hetzelfde heerlijke zandstrand, hetzelfde water, een andere ‘opgang’. En een heel ander staaltje tophotel. Om maar even met dat strand te beginnen: het hotel heeft hier een ‘pushbutton service’. Fantastisch want met dorst en honger, hoef je alleen op een knop te drukken et voila, een ober aan je strandbed! At your service in perfectie. Dat doen ze overigens ook bij de zwembadbedden. Bam.

Er zijn meer kamers dan we konden onthouden, maar dat terzijde: je hebt er immers maar ééntje nodig. Plus, en dat is essentiele informatie: de ‘rand’zaken van Amàre Beach Hotel Ibiza zijn pas echt om over naar huis te schrijven. Los van dat fijne zandstrand voor de deur is er namelijk een comfortabel zwembad met volop heerlijk trés Ibiza witte bedden daaromheen. So far so good maar niet perse iets nieuws… Wat wel pretty awesome is, is dat er iedere dag tijdens het hoogseizoen live muziek is. Akoestische sets van de lunch tot aan het begin van de avond, en later een DJ (want hé, Ibiza). Wij waren vooral verrukt over de kwaliteit van de songs tijdens de lunch. Smullen in het kwadraat aangezien ook de kleine precies goed burger in de categorie viel. Niet alleen rond het grote hoofdzwembad aan de standzijde: er is ook een rooftopbar met restaurant en een kleiner zwembad! En ook daar zang en dans. Zonder dans.

Blijf je nog even op dat dakterras tot een uurtje of zes, dan heb je de hoofdprijs: het restaurant hier, Hayaca. Daar kookt een Argentijnse chef, Mauricio Giovanini. Onthoudt die naam want de beste man heeft nota bene ster met zijn restaurant Messina in Marbella (tegenover het Amàre hotel aldaar). Zelf koken doet-ie vooral in Marbella maar dat geeft niks: het concept/menu is van zijn hand en hij heeft een protegé waar je U tegen zegt. Maar echt. Reserveer een tafel tijdens zonsondergang en je hebt de avond van je leven. Voor een drankje kun je terecht in de Belvue Rooftop Bar (waar de infinity pool bij hoort) en overdag kun je terecht in het bar-restaurant bij het zwembad beneden, of bij Mare Nostrum, het fancy buffetrestaurant waar ook het ontbijt geserveerd wordt.

Het andere hoogtepunt begint zich op de begane grond van het hotel: deWellness riumte. Ondergetekende had namelijk een volle dag dikke pech op het eiland: het kwam met bakken uit de lucht. En dan doe ik eigenlijk altijd hetzelfde: ik zoek een goed, lekker hotel op waarvan ik denk dat de spa best wel eens top kan zijn, en dan reserveer ik de langst mogelijke massage. In dit geval een complete ontspanningsmassage. Nu ben ik uiteraard ontzettend bescheiden, maar ik weet inmiddels a thing or two over massages, en liet er al een heleboel de revue passeren, maar dit was zonder twijfel een top 5 positie (wederom world wide). Dat zat ‘m vooral in de goddelijke combinatie van zachte veren over je ledenmaten, afgewisseld met een precies goede druk. Er worden producten van het heerlijke Germaine de Capuccini gebruikt. Wil je ook. Take me back.