Nederland, Amsterdam22 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Roebling's Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 22 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Roebling's Amsterdam

Het is, voor Amsterdamse begrippen tenminste, al weer 'even geleden' dat zich (op horecagebied) wat nieuws vestigde op de Haarlemmerstraat, dus des te leuker vonden we dit nieuws: een nieuw restaurant it is! En wel in het gebouw van The Bank Hotel, een artsy hotel in het midden van de straat - sowieso de moeite waard - waar de eigenaren plaats hebben gemaakt voor Restaurant Roebling's.

Barts-Boekje- Roeblings

Hotel The Bank en restaurant Roebling huizen onder één dak in een iconisch Amsterdams bankgebouw (joh), midden in het centrum van Amsterdam. Dat iconische art nouveau pand riekt buiten al naar al het goede van het begin van de jaren 20 en is een plaatje. Er moest echter wel een en ander vertimmert worden om het New York jaren '20 meets Amsterdam 2018 stijltje te krijgen van het Roebling's dat het nu is.

Inmiddels prijken er grote gouden letters op de gevel die Roebling's lezen, staan er binnen twee Chesterfield banken je eye te catchen, kregen de muren prachtige donkerblauwe kleuren of een brickstone treatment. Tel daar het licht dat door het dakraam naar binnen stroomt bij op, en Roebling's had us at hello. Lekker in evenwicht en niet té.

Barts-Boekje- roebling

Precies zo is de kaart ook. Een uitgebreid ontbijt met eggs royale, een warme lunch met truffel papardelle of gewoon een ongecompliceerde caesar salade. ’s Avonds mogen we graag uitgebreid te tafelen met oesters voor, de housesteak als hoofd en de panna cotta na. Allemaal uit de keuken die wordt gerund door Carsten Röbling - lang kok bij Merlet in Schoorl.

Barts-Boekje- Roebling's 4

Je zou compleet vergeten dat je hartje Amsterdam zit, en laat dat nou precies de bedoeling zijn. Van woensdag tot en met zondag zijn ze open op de Haarlemmerstraat, daar bij Roebling's.

Haarlemmerstraat 118, Amsterdam.

x Juliette