Nederland, Nijmegen4 oktober 2023, door Julia Leijzer

Dé bucketlist van Nijmegen; dit zijn de leukste dingen to do in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 4 oktober 2023, door Julia Leijzer

Dé bucketlist van Nijmegen; dit zijn de leukste dingen to do in Nijmegen

Nijmegen, de stad met vele gezichten en waar genoeg te beleven valt. Van feesten tot in de late uurtjes tot zen worden in de natuur en cultuur snuiven in musea en haar exposities. Het is een stad waar je niet snel uitgekeken bent, en mocht je het geluk hebben deze prachtige historische plek te mogen bezoeken of er zelfs te wonen dan, zijn dit vast en zeker (bekende) must visits. Hoewel... Wie weet weten we je zelfs in je eigen stad te verrassen! Voila, een Nijmeegse bucketlist met voor ieder wat wils, goed te combineren en voor jouw eigen stukje puur genot in deze oude stad. Dit zijn de leukste dingen to do in Nijmegen.

 

 

Een koffiewandeling door de stad

Een koffiewandeling door de stad

Een van de lekkerste dingen om je dag mee te beginnen in the city is met een morning walk door de stad met een heerlijk warme koffie in je hand. Een stad waarin iedereen rustig aan het ontwaken is en de frisse lucht je tegemoet komt. Struin door de (nog rustige) winkelstraten, wandel langs de waal waar de eerste boten langsvaren, en loop onder de bloesembomen door in Nijmegen-Oost, met – what else – een quick stop bij Billy’s. 

Genieten van de natuur in de Ooij

Genieten van de natuur in de Ooij

Toch wel een speciaal plekje in Nijmegen is het mooie natuurgebied: de Ooijpolder. Zo’n mooi stukje groen én zo dichtbij de stad is toch wel pure luxe; de Nijmegenaar is een bofkont. Een plek waar je zo de stad ontvlucht, heerlijk kunt wandelen of hardlopen en je lekker tot jezelf kunt komen. Als je dan toch aan de wandel bent, loop dan gerust door naar Oortjeshekken voor een picknick of welverdiend drankje. Of breng een bezoekje aan een van de pluktuinen.

Rondsnuffelen op de zaterdagmarkt

Rondsnuffelen op de zaterdagmarkt

Als er iets is waar je als mens soms gelukkig van wordt, is het van de kraampjes op de markt. Ontelbaar veel soorten fruit en groenten voor je verse smoothies, de lokale kaasboer voor kaassmaken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden en along the way ruik je de geur van versgebakken broodjes waar je ook nog een lekker gebakje bij kunt nemen. En dan hebben we de notenkraam nog niet genoemd, want wauw wat is dit een partij genieten. Kokosblokjes, vijgen, notenmix, zomerfruit, en nog véél meer. Oh, neem ook een bos verse bloemen mee!

 

Zaterdagmarkt

Dinerpicknick in het Kronenburgerpark

Dinerpicknick in het Kronenburgerpark

Waarom altijd uiteten gaan als je ook een picknick kunt doen tussen de locals in het Kronenburgerpark in de stad? Haal een zuurdesempizza bij Pizzacafé Desem, neem een kleedje mee en ga languit chillen tussen de groene bomen en heuvels van het centrum. Blijf zolang zitten als je wilt en geniet van de reuring om je heen, genoeg te zien!

Kronenburgerpark

Sunset kijken bij de waal

Sunset kijken bij de waal

Ben je wel eens met de trein Nijmegen binnen komen rijden? Dan weet je vast waar ik het over heb als ik vertel over dat mooie stukje bij de Waal met zonsondergang. Hier kleurt het roze-oranje-blauw en beleef je zowat een stuk magie in the sky. Natuurlijk hoef je hiervoor niet alleen in de trein te zitten maar kun je ook lekker aan de wandel gaan, super romantisch. Met een ijsje van de lekkerste ijssalon op de hand wordt het alleen maar meer genieten!

 

Een feestje bij de vasim

Een feestje bij de vasim

In de oude Honigfabriek vind je cultuurspinnerij de Vasim, dit is dé ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur en evenementen. Ja, hier worden de nodige feesten georganiseerd. Og nou ja, ‘feest’; zeg maar gerust complete festivals. Zo wordt het onder Nijmegenaren bekende Drift hier meerdere malen per jaar gevierd, maar ook borrels en events bij zomerhotspot ‘De Achtertuin’ trekt mening levensgenieter aan. Qua cultuur snuiven zit je in Nijmegen in ieder geval wel goed!