Nederland, Amsterdam15 maart 2024, door Michel + Renske

No-Yusu in Amsterdam-Noord: koffiezaak met een ode aan de sportkantine

Nederland, Amsterdam, 15 maart 2024, door Michel + Renske

No-Yusu in Amsterdam-Noord: koffiezaak met een ode aan de sportkantine

Amsterdam-Noord is met zijn tijdelijke vergunning een broedplaats voor creatieve horecaondernemers. Wel jammer als plekken weer weg moeten (maar gelukkig vaak ook verplaatsen!) omdat die vergunning afloopt. Soms wordt die vergunning dan heel last minute toch nog verlengd, zoals hier het geval aan de Papaverweg in Noord waar we vaak op bezoek gingen bij Kometenbrood (die is verhuisd naar NDSM). Kometenbrood had zijn biezen al gepakt en nu neemt het team van Yusu (een van de fijnste koffiezaken in Amsterdam-Oost, waar je hier al meer over kon lezen) voor de laatste (nu echt?) maanden intrek in het pand.

Is dit dan een exacte kopie van Yusu in Oost? Hoewel dat helemaal geen verkeerd idee is, wilde Nicole & Kick (founders van Yusu) dat absoluut niet. Vandaar ook de dubbele knipoog in de naam No-Yusu, waarbij de No wijst op het feit dat het niet hetzelfde is als de OG Yusu in Oost en dat het gelegen is in Amsterdam-Noord. Wat kun je dan wel verwachten? Sowieso de vertrouwde goede koffie en lekkere baksels maar wat we vooral leuk vinden is dat Yusu echt een community weet te bouwen. Waardoor er een écht huiskamergevoel (die veel andere koffiezaken ook proberen te creëren) ontstaat waar je je, of je nou nieuwe bezoeker bent of vaker komt, sowieso thuis voelt.

Daarnaast mixen ze hier hun liefde voor koffie met hun liefde voor voetbal. Makes sense, want als er ergens een community ontstaat dan is dat wel in de voetbalkantine. Vind hier dus de ‘sportkantine 2.0’. Waarom zou je ook eigenlijk alleen voetbalwedstrijden kunnen kijken onder het genot van bier en bitterballen? Schuif bij de volgende interessante voetbalwedstrijd dus hier aan voor een pain chocolate en oat latte. Je snapt het al, we vinden het nu al jammer dat dit concept tijdelijk is en hopen dan ook later op een vervolg maar voor nu: be quick before it’s gone.