Spanje, Ibiza11 mei 2021, door Barts Boekje

New in town: Olivia’s Ibiza Kitchen

Spanje, Ibiza, 11 mei 2021, door Barts Boekje

New in town: Olivia’s Ibiza Kitchen

There's a new kid on the block! In een van de pittoreske zijstraatjes van het dorp Santa Gertrudis -in het rijtje van toppers Vivo en Macao- is sinds kort newbee Olivia’s neergestreken. Fresher en hotter kun je ze niet krijgen, want dit artsy restaurant is pas sinds vorige week open. Olivia's Ibiza Kitchen. 

Nog meer absolute hotspots nodig? We hebben er genoeg. Favoriet Ibiza vind je hier.

Olivia's Ibiza Kitchen

Olivia's Ibiza Kitchen

Deze knappe nieuwkomer wordt gerund door een ondernemende familie uit Hamburg, die na jarenlang vakantie vieren op het eiland besloot om zich hier definitief te vestigen. Eigenaren Jan en zijn vrouw Sonja houden zich, ambitieus als ze zijn, druk bezig om met Olivia’s een groot familieproject neer te zetten. En dat gaat zeker de goede kant op, vinden we. Zo staat zoonlief als chef in de keuken en helpt hun dochter met het interieur van de zaak. Tante is kunstenaar en heeft het artwork ontworpen.

 

 

Olivia’s moet een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, designers en architecten worden. Oh en naast het restaurant wordt de zaak ook als showroom gebruikt. Je vindt hier dan ook overal waar je kijkt keramieken vazen, design stoelen en handgemaakt servies van lokale kunstenaars. Enne… Dat vinden we gaaf. Aan de muren hangen groot uitgeprinte foto’s, die als voorproefje dienen op het boek dat de familie in 2022 zal gaan uitbrengen, waarin lokale kunstenaars uitgelicht worden. Hulde aan Olivia’s.

En het is niet surprising dat het interieur is samengesteld met zoveel mogelijk producten afkomstig van Ibiza. Dit local goods concept is zelfs -uiteraard- tot in de keuken doorgevoerd. Op de kaart vind je vooral Mediterrane gerechten, die enkel met lokale en seizoensgebonden ingrediënten bereid zijn. Traditionele Spaanse rijstgerechten, vers gegrilde octopus en lamsvlees, met vlees, vis en groentes van vissers en boeren van het eiland. Maar ook voor het ‘nieuwe lokaal’ kun je bij Olivia’s terecht, want de kaart staat ook bomvol met vegetarische en glutenvrije opties, zoals de homemade vegan burgers en ‘healthy’ brownie.

 

 

 

Olivia’s Ibiza Kitchen

Beeld van Olivia’s

Ibiza lockdown stijl beleven? Lees verder.

Wat te doen op Formentera? Lees meer.