Nederland9 november 2020, door Barts Boekje

Online Morning Retreat: een gloednieuwe online tip for another inner trip

Nederland, 9 november 2020, door Barts Boekje

Online Morning Retreat: een gloednieuwe online tip for another inner trip

Aangezien het ernaar uit ziet dat we voorlopig nog wel even aan huis gekluisterd zullen zijn, hebben we hier wederom een gloednieuwe online tip for another inner trip, regelrecht van ons Ibiziaanze Bartje.

 

 

Want, once again, nu we vanuit huis werken en dreigen te verslonzen in een wakker worden, werken, slapen- ritueel, is het des te belangrijk om wat energie en tijd in jezelf te steken. We merken allemaal dat de energie de ene dag veel hoger zit dan de andere en tijdens het binnen blijven is dat niet anders (eerlijk; we hebben allemaal een thuiswerk-dip-dag. Herkenbaar, non?). En daarom is de Online Morning Retreat hét cadeau aan je innerlijke-ik. Middels technieken uit de neuropsychologie ga je verstillen en contact maken met jouw doelen & verlangens en zul je vervolgens gaan opruimen wat er nog in de weg zit om die betreffende doelen & verlangens daadwerkelijk te bereiken. Met body, mind & soul ga je voelen, voeden én verbinden, een stappenplan maken om dagelijkse selfcare rituelen te ontwikkelen en next level power masterclasses bijwonen op het gebied van neuropsychologie en spiritualiteit. Da's een hele mond vol en behoeft uitleg. Want hoe dan?! Komt ie: 

Mede eilander Lauri Berkhoudt (we kennen haar van haar One day Retreats op Ibiza) heeft namelijk weer iets nieuws bedacht. Aangezien ook haar programma’s op het eiland nu niet meer zo actief uitgevoerd kunnen worden, heeft zij haar krachten gebundeld met de Nederlandse Shanna Proost (NLP trainer en bedenker #lievelingsleven) en Sandra Dijke-Jongepier (NLP en communicatiespecialist). Zij hebben samen een kant en klaar at home programma samengesteld dat zal zorgen voor een diepe ontspanning in je zenuwstelsel.

 

Eén zaterdag per maand organiseren Lauri, Shanna en Sandra samen het Online Morning Retreat, met telkens een ander thema. Zo zal zaterdag 21 november het thema “Embrace Your Inner Wisdom” centraal staan, waarbij je contact gaat maken met je intuïtie en zo al jouw wijsheden leert benutten. Op zaterdag 19 december gaat het over “The Art of Letting Go”, waarbij je leert loslaten en vanuit ontspanning gaat leren leven.

Deze ochtenden duren van 9:00-12:30 en je woont ze bij via Zoom. Gewoon vanuit huis, dus volledig anoniem en desgewenst in pyjama of huispak kan gewoon. Je bent niet in beeld en kunt alles wat je wil vragen via de chat. Of juist niet, het is allemaal geheel aan jou. Voorafgaand aan het retreat ontvang je een e-book ter voorbereiding, inclusief een recept voor een heerlijk gezond ontbijt, zodat je de dag van het retreat ultiem fris beginnen kunt.

Het eerste onderdeel van de ochtend is een ontspannende mix tussen (yang en ying) yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Daarna leer je in de praktische power masterclass hoe je middels een persoonlijk stappenplan breinvriendelijke doelen kunt stellen. Zo ga je bijvoorbeeld een eigen ochtendritueel -passend bij jouw leven- creëren en een eetdagboek voor meer energie.

Vervolgens zul je in een diepe staat van ontspanning terecht komen tijdens een op maat gemaakte energetische healing sessie (gericht op het thema van de maand), waarbij je zelf enkel in ultieme ontspantoestand op een matje hoeft te liggen, terwijl Sandra aan de slag gaat met wat ze in de NLP visualisaties en hersengolven noemen. De wetenschappelijke onderbouwing hiervan zullen we je besparen, maar feit is dat je je daarna als herboren voelt. 

De ochtend eindigt met een Yoga Nidra-sessie (een van de meest ontspannende yoga soorten en een heuse supercharger, want het effect van één sessie schijnt gelijk te staat aan dat van zo’n 3 á 4 uur slaap). Hebben we nodig! 

De yoga nidra sessie wordt tevens nagestuurd, zodat je zelfs weken later nog kunt nagenieten van het retreat. Voor het geval dat je onverhoopt onderweg nog ergens was ingedommeld door al die ultieme ontspanning, is het Online Morning Retreat nog het gehele weekend terug te kijken.