Spanje, Ibiza12 januari 2018, door Maartje

Ibiza’s coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 1: THE FARM IBIZA

Spanje, Ibiza, 12 januari 2018, door Maartje

Ibiza’s coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 1: THE FARM IBIZA

Het nieuwe jaar is aangebroken, dus voor velen de hoogste tijd om die welverdiende (zomer)vakantie te gaan boeken! Nu willen we allemaal natuurlijk dat allermooiste/ beste/ sfeervolste/ knapste nieuwste plekje scoren.... De perfecte balans tussen een beetje luxe & comfort, omgeven door rustieke natuur en toch ingericht op preciés de juiste manier, mét daarbij heel veel laidback-ness en toch op maar 5 minuutjes afstand van de coolste places to be... Onmogelijk, denk je na 5 uur googelen. Lucky you, want wij hebben een paar parels gevonden die echt AL deze boxes tikken en óók nog eens (nog) niet vol zitten deze zomer (ze zijn namelijk nog niet eens open...)

Barts-Boekje-The Farm Ibiza 2

Ibiza’s coolest-not-even-open-yet-hide-away-stays voor deze zomer deel 1: THE FARM IBIZA

We schreven al eerder over het Noorden van Ibiza, content die je meenemen wil tijdens je volgende Ibiza-trip omdat het daar zo lekker rustig is, met zulke fijne verborgen standjes en restaurantjes. Je weet wel, die ‘totale andere kant’ van Ibiza. Maar let’s be honest, elk een beetje goed Ibiza artikel dat je tegenkomt weet deze plekken tegenwoordig te noemen en zó rustig is het inmiddels helaas al lang niet meer. Tsja.

Barts-Boekje- The Farm Ibiza

Maar wij van Barts Boekje zouden wij van Barts Boekje niet zijn, als we niet tóch een paar primeurs voor je te pakken zouden hebben. Lees: dit zijn dé nieuwe Los Enamorados (de vakantiehit van 2017) van het Spaanse eiland.

Barts-Boekje-The farm Ibiza 4

The Farm Ibiza
Eén van deze parels is The Farm Ibiza. Check Insta maar, en je bent gegarandeerd verkocht. Midden in de middle of nowhere in de buurt van dorpje Sant Miquel ligt deze boerderij van de lovely Francesca. Oorspronkelijk uit Chili komt ze, maar al jaren op het eiland. Samen met haar gezin: met man Alonso en tweeling Leon en Lola van anderhalf leeft het gezin hier volledig de farmlife zoals farmlife bedoeld is. Ze gaan all the way en volledig voor de Slowlifestyle, waarbij ze hun eigen groentes verbouwen in een ‘organic farming’ way en hun eigen regenwater opvangen in grote aangelegde meren.

Barts-Boekje-The farm 2

 

De finca uit 1880 werd door henzelf eigenhandig volledig gerenoveerd waarbij ze de traditionele finca-stijl in ere hebben behouden. Het huis ademt een en al kunst en design, vanaf het moment dat je over de drempel stapt. De creatieve inrichting is een kleurrijke, eclectische mix van designklassiekers, treasures around the world en vlooienmarktvondsten met invloeden uit de jaren 50, 60 en 70. Dit alles te danken aan (vooral) Alonso’s liefde voor vintagedesign (doorgevoerd tot aan de badkamerkranen toe). Zo zijn bijvoorbeeld de Portugese tegels op de keukenvloer door het stel handmatig uit Andalusië versleept, in een vakantie tijdens haar zwangerschap. De arts verbood haar toen te gaan vliegen, waardoor ze besloten een roadtrip door Spanje te maken. Hier vonden ze de meest prachtige pieces die nu allemaal verwerkt zijn in hun waanzinnig smaakvolle, unieke familiehuis.

Barts-Boekje-The farm Ibiza 1

 

Het is bijna (bijna!) to good to be true, maar deze prachtige plek is in de zomermaanden dus te huur. En dat is dan meer dan heerlijk vertoeven, want er is een groot zwembad met natuurlijk water en (uiteraard!) de mega moestuin en 78 fruitbomen, waarvan je eindeloos mag eten.

Barts-Boekje-The Farm Ibiza 3

Naast het main huis staan nog een aantal prachtige stallen, die in de toekomst hotelkamers moeten worden. Maar geen haast, alles op zijn tijd zegt Francesca, ze is nu nog druk zat met haar tweeling. Kijk, en dát is nou precies wat we bedoelen met die slowlifestyle...

x van Ibiza-Bart Maud

(fotocredits AD spain)