9 februari 2022, door Margaux van der Mieden

Pleur op met je Valentijn – het anti Valentijn lijstje

9 februari 2022, door Margaux van der Mieden

Pleur op met je Valentijn – het anti Valentijn lijstje

Je kunt er niet omheen: het Valentijnsseizoen is weer begonnen. Commercieel gedoe vinden wij. En een zwarte dag (noem het vrijdag de 13de uh 14de) voor alle forever single and never ready to mingle peeps. Maar wat ga je dan doen voor anti Valentijn? Hebben we wat ideeën over. Alsjeblieft. Graag gedaan.

 

Ben je wel head over heels met Valentijn, hier vind je de originele Valentijnstips of kijk deze Valentijnsdag films.

Zweet en tranen

Zweet en tranen

Geef jezelf een flinke dosis spierpijn cadeau. In iedere stad heb je unieke workout ervaringen waar je je gedachten goed bij kunt verzetten. Bij Sanctum in Amsterdam kun je een soort tribal dance workout doen in de Oosterkerk (14-02), Dominicus kerk (13-02) of Vondelpark (13-02). We hebben het nog niet getest maar de video’s zien er zo te gek uit. Het is een combinatie van moderne fitness, HIIT, kundalini, martial arts, mobility en ademwerk. Een energieke ervaring op een bijzondere locatie. Je hoofd en hart zullen er zo van suizen dat je geen seconde meer aan Valentijn zult denken.

Sanctum

Sjansz. in Jansz.

Sjansz. in Jansz.

Sjansen is terug van weggeweest en het mag eindelijk weer in de restaurants! Sjansen met uitzicht op de Amsterdamse grachten klinkt het meest romantisch toch? In restaurant Jansz van het Amsterdamse Pulitzer hotel vier je zondag 13 en 14 februari Valentijnsdag, onder het genot van een viergangenmenu (of natuurlijk à la carte). Op het menu vind je bijvoorbeeld zeebaarscrudo met venkel en Madame Jeanette of pot-au-feu van kip met kreeft en marktgroentes. Om het diner helemaal compleet te maken is er een Valentijnsdichter.

Uitgegeten, maar nog niet uitgepraat? Sluit de avond af met cocktails van de Pulitzer’s bar en een overnachting in het Pulitzer Amsterdam. Je hebt de keuze uit maar liefst 25 grachtenpanden. De ideale manier om de stad te (her)ontdekken.

Liefde hoeft natuurlijk niet alleen gevierd te worden op 14 februari. Als je meer fan bent van de tastbare cadeaus, dan is de Pulitzer Gift Voucher het ideale Valentijns cadeau. De voucher kan bijvoorbeeld ingezet worden voor een magische wandeltocht begeleid door de Pulitzer conciërges, overnachting of een diner.

 

Leren over de (niet) liefde

Leren over de (niet) liefde

Of je nu een hekel hebt aan Valentijn omdat het te commercieel is of dat je eigenlijk een beetje verdrietig bent dat je geen roos ontvangt (komt wel goed schatje), het draait op 14 februari om de sales… uhh liefde. En hoewel we er niet aan mee doen, kunnen we er nog wel meer over leren.

Relatiegoeroe Esther Perel (sowieso een volgtip, haar podcasts zijn de bom) had een mooi interview over de liefde, monogamie en Tinderdaten.

Roanne van Voorst doet het nog progressiever. Zij schreef het boek ‘Met z’n zessen in bed’ over de toekomst van liefde. Met daarin besproken medicijnen die je verliefd kunnen maken/houden, robots om sex mee te hebben en sologamisten.

Pleur op met je rozen, we want booze

Pleur op met je rozen, we want booze

Rode rozen? Welnee, rode wijn bedoel je. En dan het liefst een betaalbare doch lekkere wijn onder de tien euro per fles.

Je liefdesleed verdrinken is een (goede) optie. Maar het kan ook anders met alcoholvrije booze. Ok dat is niet echt booze maar wel lekker. En je blijft er fit en knap van. Met deze alcoholvrije wijnen heb je een gezellig avondje met je maten en bent de dag erna ook nog het vrouwtje (of mannetje). Bij deze alcoholvrije slijterij (ja echt) heb je nog meer keuze.

Self love club

Self love club

Terwijl de marketingparty called Valentijn in volle gang is, zijn er volop mensen die zich eenzaam voelen. Juist op 14 februari. No more hebben ze bij Lush bedacht. F*ck de romantische liefde en ga voor zelfliefde. En daar zijn we het – met of zonder relatie – helemaal mee eens. It all starts with you baby. Lush heeft er een gezellig Self love club pakket voor samengesteld. Maar zelfs met een enkele kleurrijke bruisbal vrolijk je je eigen humeur – of die van een ander – al aardig op.

En ja, ook Lush is een behoorlijke marketingmachine maar toch doen ze veel goeds. Zo heeft Lush onlangs hun hele oeuvre van social media verwijderd met hun ‘anti social media policy’ waarbij ze zich uitspreken tegen de macht die de social media giganten hebben op de rechten en data van de gebruikers.

"

Verwen jezelf met een dinner date voor één (of meer) bij je thuis. Bij deze restaurants in Amsterdam bestel je nu je thuis diner.

"

Playdate met jezelf

Playdate met jezelf

We kunnen er écht geen genoeg van krijgen, van sexspeeltjes. We vroegen seksuoloog Eveline Stallaart het hemd van het lijf over haar favorieten (top 10 sextoys volgens Eveline), lichten zelf al een aantal van onze eigen lievelingen voor onder (en boven) de lakens uit (In bed met Bart: dit zijn onze favoriete seksspeeltjes) én willen af en toe een nieuwe ontdekking in het zonnetje zetten. Afijn, deze Valentijn ga je lekker met jezelf aan de slag.

Mocht je wel je partner willen verwennen, deze Valentijn? Doe dat dan vooral met een massage met alle ins and outs voor een perfecte happy ending. U snapt: sexy time. En hier vind je alle tips over hoe en wat, ook (of juist handig) voor dummies.

Bingewatchen all day

Bingewatchen all day

De makkelijkste manier om het leven te ontlopen is met een dekentje op de bank weg te dromen van een leven elders. Van het seksleven van Carrie Bradshaw tot de tenenkrommende relaties van de getrouwde stellen op Hawaii. En het shockerende verhaal van deze Tinder-matches. Na het kijken van deze series en films op Netflix en co ben je blij dat je single bent (of in een gezonde relatie zit).

Trouwen voor een dag

Trouwen voor een dag

Trouwen een hoop geregel? Niet altijd, in Amsterdam stap je voor één dag al in het huwelijksbootje. Het enige wat jij hoeft te regelen is de reservering en Trouwen voor 1 dag zorgt voor de rest. De sprookjesachtige jurk, bloemen, en plastic ring maken de ervaring compleet. Ook handig om te weten; na middernacht ben je weer gescheiden.

Slaapkamergeheimen van vroeger @Muiderslot

Slaapkamergeheimen van vroeger @Muiderslot

Rijksmuseum Muiderslot staat tijdens Valentijnsdag geheel in het teken van liefde en erotiek. Op deze dag duik je in de slaapkamergeheimen van vroeger. Na een ontvangstdrankje leer je wat er in de 17de eeuw achter de gordijnen van de beddenkoets in het kasteel werd uitgespookt. Om je alvast een idee te geven; preuts waren ze in die tijd niet. Foto Muiderslot. 

Youseum Amsterdam voor gekke foto's van jezelf (en eventueel een ander, ok)

Youseum Amsterdam voor gekke foto's van jezelf (en eventueel een ander, ok)

Olala, alle tortelduifjes en gramfanatics opgelet! Want Youseum in Amsterdam en Leidschendam (je weet wel, dat museum waar je de fijnste foto’s schiet en hipste TikToks maakt in bijvoorbeeld de just-for-grown-ups ballenbak of tussen de goudstaven in) heeft nu toch wel een heel lekkere deal. Deze vrijdag, zaterdag en zondag kun je je +1 meenemen, helemaal gratis en voor niets. Channel your inner artist, gebruik al je fantasie en gooi die camerarol vol in één van de vijftien unieke kamers, helemaal klaar voor YOU. Maakt echt niet uit of je nu al jaren bij elkaar bent, je bij Youseum je eerste date doet (goed idee trouwens) of dat je je BFF even in de schijnwerpers zet. Letterlijk dus.

Zeeën van kleur, creatieve achtergronden en dit weekend, hoe kon het anders, zelfs een trouwkapel. Hoe je de +1 regelt? Heel simpel. Koop een kaartje en de rest gaat vanzelf. Een dag die lekker helemaal om YOU guys draait.

Youseum Amsterdam Valentine’s Day

Hendrick's Cocktail Walk in Amsterdam

Hendrick's Cocktail Walk in Amsterdam

Hendrick’s organiseert zowel dit (12 en 13 februari) als volgend weekend (19 en 20 februari) een Cocktail Walk langs en bij drie barren in Amsterdam. Extra zoet dit weekend, want er loopt een straatteam rond die extra liefde uitdeelt aan de hand van complimenten en cocktail vouchers (eerlijk, die laatste vinden we het leukst). Welke barren? Nou, drie heule fijne cocktailbars in Amsterdam, maar om precies te weten welke moet je toch echt een ticket kopen (voor de heel schappelijke prijs van 6 ekkies). Speel de Cucumber Games om je date (nog beter) te leren kennen en om erachter te komen wat Cucumber Games precies zijn. Geen zin in de hele avond Gin&Tonics? No probs, want er worden zat andere gin cocktails gemaakt. Cocktails, beetje wandelen, tafel staat voor je klaar en keuvelen met je date. Kom maar door.

Hendrick’s Cocktail Walk