Nederland, Rotterdam29 juni 2016, door Maartje

Restaurants & Bars in Rotterdam – 2

Nederland, Rotterdam, 29 juni 2016, door Maartje

Restaurants & Bars in Rotterdam – 2

Yours truly tikte voor Neerlands meest succesvolle tijdschrift – en dat al zo lang – Libelle een waslijst aan favoriete adressen op. Geen Amsterdamse adressen dit keer, maar de beste plekken uit die andere favoriete Nederlandse stad: Rotterdam. Hier een greep uit die selectie per Rotterdamse regio Het Centrum was deel 1, Alles over De Overkant (de andere kant van de Erasmusbrug) lees je hieronder:

AAN DE OVERKANT
Aan de andere kant van de Erasmusbrug staat op de Kop van Zuid het nu al iconische gebouw De Rotterdam, een gigantisch bouwwerk ontworpen door architect Rem Koolhaas (die, o.a., ook de prachtige Prada winkel in New York deed) op maar een paar meter van een van Rotterdams oudste iconen, Hotel New York. Steek de brug over en je komt op Katendrecht, het schiereiland met een verzameling van de leukste restaurants.

NY Basement In de kelder van hotel New York opende NY Basement: een bar voor cocktails en wat te eten on the side, geïnspireerd op het New York van de jaren twintig. Het lunch- en dineren mag ondergeschikt zijn, ondermaats is het zeker niet: klassieke gerechten precies goed uitgevoerd. Lees meer

Barts-Boekje-Fenix

Fenix Food Factory en de Posse Espressobar De ultieme plek voor een kop koffie op zondagochtend is Posse. Een eetcafe slash galerie slash shop aan de zijkant van de oude loods die de Fenix Food Factory - sowieso een aanrader van jewelste, die loods. Alles wat je ziet is te koop: de vintage meubelen, de foto’s en fietsen aan de muur, de jurkjes van de serveersters, de kunstboeken en -objecten en natuurlijk ook die verse brownies en cheesecakes in de vitrine. Eigenlijk is er maar één ding onbetaalbaar, en dat is de sfeer. Laid back en relaxed. Lees meer

Deliplein Als je de Fenix Food Factory doorsteekt, beland je op het Deliplein: een cadeauplaats aan restaurants. C.E.O. Baas van het Vlees is ab-so-luut de beste plek voor carnivoren - bestel de steak tartaar, ik maak er een gewoonte van dit gerecht waar mogelijk te eten en deze is goddelijk. Cyviche aan de Maas opende er onlangs voor frisse Peruaanse gerechten, nu al een aanrader voor de ‘lichte maaltijd’ van deze zomer. Bij de Matroos en het Meisje wil ik minstens een keer per maand aanschuiven voor het dagmenu (lukt niet, wil ik wel) en als je een cadeau nodig hebt, of gewoon zin in een bak koffie met een bolus, wip binnen bij De Zeeuwse Meisjes. In hun charmante winkelcafé verkopen twee Zeeuwinnen handgemaakte portemonneetjes, geïllustreerde borden, sieraden, zeefdrukken, tassen, ansichtkaarten en meer. Zo nu en dan is er een expositie van een jonge kunstenaar.

Rotterdamse nieuwtjes lees je hier