Spanje, Barcelona17 maart 2017, door Maartje

Retrome Barcelona

Spanje, Barcelona, 17 maart 2017, door Maartje

Retrome Barcelona

Is retro - zeg maar - echt jouw ding? Dan is dit het Spaanse hotel waar je zijn moet: Retrome Barcelona. Retrome huist in de Eixample buurt in Barcelona en is op en top retro vintage. Het hotel is verdeeld in twee delen: waar Retrome voorheen lange tijd één pand besloeg, zijn dat er sinds kort twee. De twee gebouwen buurten in de straat op slechts een minuutje lopen van elkaar. In het ene pand is het café - net nieuw geopend, de verf is nog niet eens droog - plus het eerste deel van de kamers. In pand nummer twee kom je binnen in een ruime lobby waar het tiptop vertoeven is met een kop koffie, ons lievelingspand van de twee. Mes op de keel. De kamers? Die hebben allemaal wat speciaals.

Retro is namelijk zoals gezegd wat de klok slaat bij Retrome Barcelona. Opvallend feit: de spullen waarmee het hotel is ingericht komen niet uit Spanje; vrijwel alles wordt in Nederland verzamelt. Marktplaats, fairs, winkels en ga maar door worden afgestruind, alles wordt in een verhuiswagen gezet en op naar Retrome. Omdat alles vintage is, is geen een kamer of ruimte hetzelfde. Noch de rest van het pand.

retrome2

De twee Retrome vestigingen an sich zijn in art deco stijl. Waar de een - godverhoede - alle oude elementen uit een pand gooit, restaureert de ander ze des te mooier. Dat laatste is - gelukkig - het geval bij Retrome Barcelona. De vloeren zijn het toppunt: iedere ruimte heeft zijn eigen unieke prachtige vloer. Of het zijn verzamelde oude tegels, of de tegels zijn gerestoreerde oude elementen van het pand. Het zijn die vloeren die de Retrome toon zetten. Oke, niet alleen de vloeren, maar het helpt zeker mee. Very #ihavethisthingwithfloors allemaal. Lekker. Een (min)puntje bij zo'n oud pand is wel dat een en ander behoorlijk gehorig kan zijn. Het zorgt bij Retrome niet echt voor overlast, maar mocht je een opvallend lichte slaper zijn, dan loont het om een kamer te vragen die niet aan de gemeenschappelijke ruimte grenst. Maar dat is dan ook alles.

Overige (plus)punten van Retrome? De service is meer dan persoonlijk. Een gezellig onthaal met een glas cava en een babbel. Er wordt op alles gelet en de staf heeft het gelijk door als je iets nodig hebt. Ook nog een handig (belangrijk) weetje: Retrome is enorm betaalbaar. Wat let je? Retrome Barcelona

Naast Retrome Barcelona is er ook een locatie in Rome: Retrome Rome, daarover hier meer.