11 juli 2022, door Nina van Hilst

De handigste gadgets voor het strand en aan het water met kleine kindjes

11 juli 2022, door Nina van Hilst

De handigste gadgets voor het strand en aan het water met kleine kindjes

We gaan naar het strand en nemen mee… Meestal te veel om te sjouwen. En daar houden we niet zo van. Onze essentials zijn sowieso de lekker grote tas, de zonnebrand van Naïf en een kek zonnehoedje (hoewel: als je die vergeten bent, kun je ook een knoopje maken in elk uiteinde van een hydrofiele doek of een sjaaltje: voila, daar heb je je zonnehoedje!). Maar wat zijn nu de handigste gadgets voor het strand en aan het water met kleintjes? Zodat je je niet een ongeluk sleept, urenlang vermaak hebt en dat allemaal nog veilig gebeurt ook? We maakten een lijstje.

Het strandbadje

Het strandbadje

Wellicht kenden jullie hem al maar we spotten hem vandaag op het strand en vonden hem toch een partijtje eureka. Het opvouwbare strandbadje voor je baby. Net als die onhandige gooitenten (wie kent het gestuntel na een festival niet?) vouw je hem op tot een klein pakketje. Eenmaal op het strand graaf je een kuiltje, plopt het badje open, wat water uit de zee erin en zo kan je baby toch lekker plonzen zonder in die grote “gevaarlijke” zee te gaan. We hebben nog geen “beste” merk gevonden maar even Googlen op “strand badje” en je krijgt zo enkele webshops met deze handigheid.

Flexibele strand-emmertjes

Flexibele strand-emmertjes

Zeiden we al dat we niet van sjouwen hielden? Strand-emmers zijn natuurlijk onmisbaar voor een dagje strand met kindjes maar zulke ondingen in je tas. En al helemaal onmogelijk om mee te nemen in je vakantie-koffer. Gelukkig zijn daar de flexibele Scrunch strand-emmertjes van Funkit. Deze siliconen emmertjes zijn verkrijgbaar in felle kleuren of in mooie pasteltinten. En uit ervaring weten we dat ze jaren meegaan. Wij kochten die van ons bij Numero 74 op Ibiza maar we zagen dat Wijs West en Stoere Spulletjes ze ook verkopen. Het merk heet Scrunch Bucket.

Extra veilige zwembandjes

Extra veilige zwembandjes

Waterratjes in jullie gezin? Als ze nog geen zwemles hebben gehad, moeten ze natuurlijk zwembandjes aan. Het Scandinavische merk Aquarapid heeft opblaasbare zwembandjes met een spons aan de binnenkant. Wanneer het zwembandje onverhoopt leegloopt dan is daar de spons to the rescue. En zal het bandje toch nog blijven drijven. En dat voelt wel zo veilig.

Niet per se extra veilig, wel mooi, zijn de bandjes van Petites Pommes. Eerlijk is eerlijk: wij gaan voor de bandjes van Aquarapid en combineren ze met de fun zwembad van Petites Pommes. Best of both worlds.

Compact zonnescherm + slaaptentje

Compact zonnescherm + slaaptentje

Steeds weer weet het Nederlandse merk Fatboy met handigheidjes te komen. Deze keer bedachten ze het niet zelf maar namen een bestaand product over van twee Franse vrouwen. De Miasun is een zonnescherm dat je mee naar het strand neemt in een klein pakketje. Zeg maar dag tegen het sjouwen met een parasol. De Miasun kan worden opgezet op verschillende manieren en biedt UV-bescherming voor je kleintje(s) en jezelf.

We beschreven ‘m al in deze lijst met een soort van onmisbare items voor wie op reis gaat met kids, maar op het strand heeft ie – bij ons althans – ook meerdere malen zijn diensten bewezen: het Deryan slaaptentje. Je vouwt ‘m zo op, neemt ‘m mee, zet ‘m overal neer en je kleintje heeft altijd zijn eigen vertrouwde nestje.

(lees ook: vliegen met een baby doe je zo)

smeren smeren smeren

smeren smeren smeren

Hallo zonnige maanden! Er mag weer gesmeerd worden. Gelukkig zijn er inmiddels heel veel fijne gezonde beauty merken mét natuurlijke zonnebrand voor je lichaam en gezicht. Gezond voor jezelf én gezond voor de planeet. Want inmiddels weten we wel dat standaard zonnebrand schadelijke stoffen voor je huid en voor het leven in zee bevat. Welke merken natuurlijke zonnebrand dan wel goed werken en duurzaam zijn, lees je hier.

 

Behoefte aan meer natuurlijke skincare? Bij deze webshops met natuurlijke en duurzame skincare hebben ze het uitzoekwerk voor je gedaan.

UV-zwemkleding - een no brainer

UV-zwemkleding - een no brainer

Waar je vroeger enkel de Engelse kindjes ingepakt op het strand zag, is UV-zwemkleding inmiddels in alle landen ingeburgerd. Een fijne bijkomstigheid is dat die hardroze en kobaltblauwe pakjes met cartoonprint gelukkig tegenwoordig verruild zijn voor mooie pakjes in fijne kleuren. En fijn dat je mini onbezorgd – en stijlvol – op het strand kan rondbanjeren. Iedereen happy! Meer UV zwemkleding voor kindjes.

 

Zomer aan! En je vindt ons bij deze kidsproof strandtenten.