26 mei 2017, door Maartje

The Rub Amsterdam

26 mei 2017, door Maartje

The Rub Amsterdam

Al vaker gezegd: nothing beats een goede massage op zijn tijd. Meestal tijdens het weg (Marokko! Bali! Thailand!) en onderweg zijn (voetmassage op het vliegveld bij vertraging - aanrader) en veel te weinig in het Amsterdamse. Hoogste tijd dus om de beste van de stad te testen. De nummero uno (tot nu toe) mag The Rub Amsterdam op zijn naam schrijven. In de Rivierenbuurt, in een typisch Amsterdam Zuidse woonwijk en in een onopvallende straat tussen de woonhuizen, huist The Rub, een kleine supersymphatieke massage-, yoga en waxstudio.

First things first: uitkomen bij The Rub (en eigenlijk bij alle geteste massagesalons in Amsterdam) gebeurde via de door yours truly zeer geliefde Treatwell site en app. Ik heb namelijk nooit een idee waar te beginnen. In comes Treatwell: je vult in wat je wil, wanneer je het wil en waar je het wil en vervolgens selecteer je, al dan niet aan de hand van de gegeven reviews en sterren, je salon. Andersom kan ook: vul de salon van je keuze in - The Rub in dit geval - en kijk wanneer er beschikbaarheid is. Simpel.

Typisch ding dat The Rub goed begrepen heeft: de meeste mensen rushen zich als een dolle naar een salon, op de fiets, flink doortrappend, het werk nog volop in het hoofd. Ik wel tenminste. En dan kom je als zo'n gesjeesd type binnengestormd. Ik wel tenminste. En dus staat er eerst een kop thee klaar zodat je even tot jezelf kunt komen, babbelt de masseuse (of wat je dan ook geboekt hebt) een lekker stukje met je mee en daarna is het klaar. Mond dicht en op de tafel. Niet te veel poespas. Heerlijk.

The Rub is onderdeel van de Treatwell Beauty Route op donderdag 1 juni aanstaande. Alles daarover lees je hier

Er zijn, uiteraard, verschillende massages te boeken. Ik deed de Thaise en bleek de allereerste die dat ooit deed bij The Rub (een originele Thaise massage gebeurt op de grond en met je kleren aan. Vervolgens word je door de masseur in allerlei bochten gestreched. Bij The Rub is de Thaise massage een combinatie van dat en een 'normale' deep tissue massage. Je ligt gewoon (net als anders) in je onderbroek op een massagetafel, het stretchen gebeurt met bewegingen van je armen en benen. Niet te heftig, wel heel lekker). De 90 minuten die volgden - boek zo lang als je kunt! Het is het waard. Niet alleen voor jezelf (oke, vooral voor jezelf) maar ook voor de masseuse die dan tenminste écht de tijd heeft om aan je 'probleempunten' te werken - begonnen met een sterk geurend bakje menthol onder m'n neus (vrij heftig, allerminst vervelend). En daarna... Daarna de hemel. Lekker muziekje (ook weer niet te zweverig) en handen over je lijf die geen routineklus aflopen maar die echt voelen wat ze moeten doen. Niet te hard (soms wel overigens, op de plekken waar het nodig is) en zeker niet te soft. Dat kun je verder niet uitleggen, dat moet je zelf maar gaan ervaren. Dikke 10 punten richting de Rivieren buurt! The Rub

Sinds deze week is de site én de app van Treatwell in zijn 2.0 fase belandt en werkt ie nog beter! Er zijn verschillende kortingen bijgekomen, je kunt de verbeterde (makkelijker in gebruik) app downloaden, er zijn verschillende behandelingen in 1 x boeken (kon voorheen niet), de salons zijn vanaf nu ook weergegeven in een stadsplattegrond (zo handig om je een weg te loodsen tussen alle (veel!) opties) en - en dit vind ik de allerbeste toevoeging - er is een nieuwe 'guidance' tool in de vorm van een Treatment Guide. Voor iedereen die, net als ik (buiten massages om, daarin ben ik redelijk gevorderd) wel wat hulp kan gebruiken bij het boeken van bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling. Alles daarover lees je hier: Treatwell 2.0