12 februari 2024, door Sanne Carbaat

De wereld over: zo kun je op reis gaan

12 februari 2024, door Sanne Carbaat

De wereld over: zo kun je op reis gaan

Wanneer je van plan bent om een mooie reis te maken over de wereld heen, dan is het natuurlijk verstandig dat je je voorbereid. Allereerst: have the time of your life! Een wereldreis doe je misschien maar één keer. Het is van belang dat je een paar zaken regelt en dat je goed oplet. Op die manier kun je zonder problemen op reis gaan om alles van de wereld te kunnen zien. Hieronder lees je precies hoe je op reis kunt gaan en wat je allemaal moet regelen om de perfecte wereldreis te kunnen realiseren.

Zorg voor een goede reisverzekering

Zorg voor een goede reisverzekering

Allereerst is het heel belangrijk om een reisverzekering af te sluiten, voordat je op reis gaat. Als je vaker per jaar gaat, kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering afsluiten is relatief gemakkelijk en je hebt er het hele jaar geen omkijken meer naar. Handig om bepaalde uitgaven vergoed te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisbezoek in het buitenland, een gestolen portemonnee of een koffer die zoek raakt. Een reisverzekering zorgt gewoon voor minder kopzorgen. Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door, waardoor je niet voor elke nieuwe reis een verzekering af hoeft te sluiten. Dat maakt het makkelijk en overzichtelijk.

Type reis uitkiezen

Type reis uitkiezen

De wereld over gaan kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld als backpacker, van hostel naar hostel. Veel jongeren kiezen voor deze optie, richting Azië of Australië. Er zijn natuurlijk een scala aan andere mogelijkheden. Je kunt je bijvoorbeeld ook opgeven voor een groepsreis (minder geregel!), met zo’n reis ga je met een hele groep op reis en kom je ook de tofste plekken tegen. Of huur/koop een camper om op die manier een reis te maken naar alle gewenste plekken. Keuze genoeg, dus zorg dat je een type reis kiest die bij past.

Geldige reisdocumenten regelen

Geldige reisdocumenten regelen

Als je op reis wilt gaan, dan wordt er van je verwacht dat je een reisdocument hebt. Als je een id-kaart hebt, kom je binnen de EU vrij ver, maar voor daarbuiten heb je een paspoort nodig. Zorg dus dat je geldige reisdocumenten meeneemt op reis, zodat je niet voor onverwachte problemen komt te staan. Voor sommige landen kun je ook een visum nodig hebben, of bepaalde inentingen. Sommige dingen kun je nog last minute regelen, maar liever ben je hier op tijd bij. Er kunnen zomaar een paar weken over een visumaanvraag heengaan.

Pak je spullen in

Pak je spullen in

Als laatste is het natuurlijk van belang om al je spullen bij elkaar te krijgen en ook handig in te pakken. Handig om het een beetje opvallend te maken, zodat je het met gemak terug kunt vinden. Bijvoorbeeld met een tag of een gestreept lint. Als je voor een backpack kiest, kies er dan een die lekker zit, en waar je makkelijk bij je spullen kunt (dus meerdere ritsen en niet alleen van bovenaf). Als je een koffer wilt hebben, dan is het verstandig om een kleur en een koffer te kiezen die je zonder problemen weer terug kunt vinden.