7 september 2017, door Maartje

Top 5 Augustus

7 september 2017, door Maartje

Top 5 Augustus

Het beste van augustus, dat was natuurlijk de vakantie, maar daarnaast ook deze artikelen op Barts Boekje. Inclusief een aantal vakantiebestemmingen. Zoals iedere maand de Top 5 best gelezen posts, om nog eens rustig door te spitten (want vast niet voor niets het meest geliefd, wel?). Top 5 augustus:

25 x het beste van Porto
Ga na het landen op de luchthaven vooral met de trein naar de binnenstad. Stap uit bij het prachtige São Bento station – een architectonisch, eeuwenoud blauwwit hoogstandje. Pracht en praal. Wat ook geldt voor de rest van de stad dankzij alle prachtige 18e en 19e-eeuwse gebouwen, het kenmerkende karakteristieke tegelwerk (azulejos) op panden door de hele stad waarin zowel hipster-, design- als indie-stijl bars en restaurants hun plek vonden, allemaal met die onovertroffen relaxte Zuid-Europese sfeer. En uitstekende wijnen, die heeft Porto ook, naast de donkerrode port uiteraard. Waar je deze uitprobeert? (Onder andere) bij deze 25 x beste hotspots van Porto.

21 x de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam
Italians do it better. Had je meer informatie nodig voor het uitpluizen van onderstaand rijtje? Nou dan. Prego, 21 x de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam. Uiteraard, zoals gewoonlijk, in willekeurige volgorde.

Barts-Boekje-lissabon

30 x het beste/ leukste/ lekkerste van Lissabon
Portugal is niet duur, dat is mooi meegenomen, de zon schijnt er meestal (maar in elk geval in de zomermaanden, als-ie bij ons ook zou moeten schijnen), de foodie cultuur van het land is er een uit de (vakantie)boekjes en je kunt naar Portugal voor zowel cultuur als vooruitstrevende nieuwe hotspots. Porto is klein en compact, Lissabon een wereldstad. Beide in één reisje is het beste van twee werelden. Geen speld tussen te krijgen. Vandaar, na de lijst over Porto (lees: 25 x Porto), ook 30 x het beste/ leukste/ lekkerste van Lissabon

Barts-Boekje-hangar

Dé terassen van Amsterdam du moment
Heeft deze fijne lijst ook maar enige uitleg nodig? Wij dachten van niet nee.

Café Binnenvisser
Café binnenvisser is een echt Amsterdams café. In een nieuw jasje that is. Met frisse verf en frisse koppen achter de bar. Met goed bier, nog betere (natuur)wijn en een wekelijks wisselende hap op het menu. Deze weekhap bestaat voornamelijk uit groenten. Meestal is hij helemaal vega, soms met vis en heel soms met vlees. Even nog over de naam. De jongens hebben elkaar ontmoet in een woning aan de Binnen Vissersstraat in de Jordaan. Hier werd tijdens de jongensjaren regelmatig goed geborreld en de gezelligheid van de Binnen Vissersstraat willen ze nu – op een volwassen manier – voortzetten bij Café binnenvisser.

Liefs, Bloeme