China, Azië4 november 2015, door Maartje

TUVE Hotel, Hong Kong

China, Azië, 4 november 2015, door Maartje

TUVE Hotel, Hong Kong

Tuve is een meer ergens in Scandinavië. EN de inspiratie voor het design van dit nieuwe hotel midden in Causeway Bay in giga-stad Hong Kong. Denk je 'Scandinavisch, dat weten we nu wel..', bij TUVE ontstijgen ze mainstream en voegen ze er een rauw randje - denk beton, ijzer, heel veel marmer en onbewerkt staal – aan toe voor een dubbel zo stijlvol en opvallend geheel.

Waarom je hier - naast het meer dan instagramwaardige design - wilt zitten is als volgt: ongewoon ruime kamers voor Hong Kong-begrippen, een hééérlijk bed, de grootste douchecabine met regendouche die we ooit gezien hebben, een minibar vol specials en zakjes met slow drip filterkoffie om je dag in alle rust mee te starten. De rustgevende klassieke muziek in de lift, uitstekende service en een sfeer die je kunt beschrijven als de perfecte balans tussen urban en high class. Last but not least heb je vanaf de bovenste etages een uitzicht waar je U tegen zegt, wel zo fijn als je 's ochtends de gordijnen open zwiept.

Nog één pluspuntje: voor een goeie lunch- of dinerspot hoef je niet ver te zoeken. In het naastgelegen bijbehorende restaurant SILVER ROOM, wederom met kek interieur, serveren ze de lekkerste Italiaanse gerechten. Tuve

Dank dank dank weer @ Laura van der Meer