Nederland, Den Haag30 augustus 2019, door Maartje

Vincenzo’s Den Haag

Nederland, Den Haag, 30 augustus 2019, door Maartje

Vincenzo’s Den Haag

Er is geen dag niet goed voor pizza. In Den Haag is er eigenlijk maar één goed antwoord op die Italiaanse trek: Vincenzo's. Ga op zoek naar een tijmkleurige gevel en laat je binnen lokken door de geur van kruiden en pittige salami.

 

Vincenzo's Den Haag

Vincenzo's Den Haag

In de Prins Hendrikstraat in Den Haag – het Zeeheldenkwartier weer inderdaad – knalt Vincenzo’s er direct uit dankzij de mintgroene voorgevel. Sowieso mooi en leuk, al dat mintgroen, maar zo mooier en leuker is wat er achter die gevel schuilt: een heel fijne pizzeria. Vincenzo’s dus. In Den Haag, toch al favoriet.

Twee tafeltjes en een giga oven bij binnenkomst; het mag namelijk best opvallen dat er pizza gebakken wordt. Achter die giga-oven: een fijne ruimte met nog meer groen. Een plek om te tafelen en een tuintje met zo’n gezellig lichtsnoer.

Terug naar die pizza’s, daar kwamen we voor. Die zijn knapperig. Extra knapperig. Het deeg expres een randje omhoog zodat één en ander net wat meer warmte vangt en zo krokant mogelijk de oven uitkomt. De pizza parmaham met truffelolie (lekker ruim geschonken) is een absolute aanrader. Daarnaast is de borrelplank ook meer dan prima. En de bediening. Die is gezellig. Ook fijn van zo’n tent als Vincenzo’s: die is er eigenlijk voor iedere dag. Lekker, betaalbaar, gezellig en met een beetje geluk om de hoek. En anders ga je gewoon een Haags blokkie om. Vincenzo’s