Nederland, Utrecht23 december 2015, door Maartje

Vleck, Utrecht (en Amsterdam)

Nederland, Utrecht, 23 december 2015, door Maartje

Vleck, Utrecht (en Amsterdam)

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit en thuis, graag gedaan.

Zo net voor de Kerst gaan we niet de hort op, maar halen we de kaas en wijn in huis, waar een comfortabele bank, een dekentje en misschien zelfs een open haard op ons wachten. Kaas in Utrecht komt bij voorkeur van Kazerij Stalenhoef, maar waar halen we de wijn?

Aan de rand van het Griftpark, naast Gastmaal Café, vind je wijnwinkel Vleck. Een wijnwinkel die wijnen uit Frankrijk naar Nederland brengt. Alle wijnen zijn natuurlijk, wat eigenlijk gewoon betekent dat er zo min mogelijk aan wordt toegevoegd. (Betekent dit dat we wijn gezond mogen noemen? Vast.) De wijnen zijn net even lekkerder dan die flessen die je in Ap ziet staan en het hoeft niet veel te kosten. Flessen gaan al vanaf € 6,-, dus je kunt prima een voorraadje inslaan. Zoals ze bij Vleck zeggen: "Bij ons vindt je geen wijnen waar je met z'n viertjes na een uur nog niet een fles van op hebt. Niets met mate, maar met grote, gezonde, slokken." We couldn't agree more. Je vindt Vleck trouwens ook in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark. Vleck