België, Brugge19 maart 2024, door Nina van Hilst

De tips voor winkelen in Brugge

België, Brugge, 19 maart 2024, door Nina van Hilst

De tips voor winkelen in Brugge

Een van de leukste steden voor een weekendje (niet te ver) weg vinden we Brugge. Een knusse stad rijk aan cultuur, gezellige coffee bars, lekkere restaurants en leuke hotels en b&b's. Wie graag shopt tijdens een citytrip, winkelen in Brugge kun je urenlang. Naast ontelbaar veel chocoladewinkels vind je er ook veel antiek, interieur en kleding. Op naar een weekendje gezelligheid in Brugge.

 

Wat valt er zoal te doen en zien in Brugge? En waar ga je slapen? Er is genoeg te zien en beleven.

Noordzandstraat

Noordzandstraat

Doordat Brugge een historische stad is met highlights verspreid door de stad, lopen de winkelstraten wat verwilderd door elkaar. De Noordzandstraat is de winkelstraat met de mooiere, nog betaalbare winkels als COS, Les Soeurs, Bellerose en Love Stories. De Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat hebben nog leuke boetieks, antiekwinkels en speelgoedzaak Krokodil als je met kids bent.

Wil je de meest commerciële straat met winkels als H&M en Vero Moda ontwijken? Blijf dan weg uit de Steenstraat en Zuidzandstraat. Die kun je best missen.

Boetiek Ruth

Boetiek Ruth

Een vriendelijke ontvangst krijg je bij Boetiek Ruth. In een mooi historisch pand – vlakbij de Ezelbrug – vind je over twee verdiepingen verdeeld merken als Pomandère, Humanoid, Sessun, Samsoe, Bellerose en By Bar. Een dameswinkel met een uitgebreide collectie kleding, schoenen en accessoires. Het kan zomaar zijn dat je met een heel nieuw pak naar buiten komt bij Boetiek Ruth.

Frederiek van Pamel

Frederiek van Pamel

Vanaf de Ezelbrug loop je de Ezelstraat in en daar vind je Frederiek van Pamel. In deze winkel – met meerdere kamers, een prachtige serre en grote open haarden – loop je door een levensgroot interieurmagazine. Frederiek is voor oorsprong bloemist maar zijn domein is een verzameling van mooie interieurmerken, kleuren en geuren. Natuurlijk is Frederiek interieurontwerper maar dat neemt zo lastig mee als souvenir. Maar de luxe kaarsen, wollen dekens, kleurrijke kussens, vazen en – als de tijd daar is – de kerstcollectie zijn toch wel een heel mooi aandenken aan een fijn weekendje Brugge.

Oja, je kunt ook blijven slapen bij b&b Maison Fred.

Jūttu

Jūttu

Als je vaker in België bent, ken je deze wellicht. Jūttu is een concept store die in meerdere Belgische steden te vinden is. Met kleding voor haar en hem met Belgische en duurzame merken als Armedangels en Sessùn. Maar ook clean skincare als Cîme en lekker veel interieur van HK Living, Anna+Nina, &Klevering en Madam Stoltz. En veel independent merkjes die voor ons nieuw zijn. Je vindt Jūttu in een ruime winkel in de Noordzandstraat.