Amsterdam, Amsterdamse Nieuwe

Bijna open: restaurant The Birdhouse Amsterdam

07/03/2018
the birdhouse 2

Nu we tegenwoordig een baby rond hebben ‘lopen’ op Bart HQ zullen de dagen over een tijdje vast en zeker regelmatig bij Artis gesleten worden. Want dat vinden ‘de seniors’ hier namelijk ook heel leuk. Favoriet? De kleurrijke vogels in de volière, meteen links voor na de ingang. Feest. Altijd al zo geweest (oke, niet altijd: dit is een overlevering die yours truly te danken heeft aan fanatiek vogelaar en het jarenlange reisgezelschap van Esther Coppoolse, chef mode van ELLE, dat terzijde). Dikke pret dus toen ons het nieuws bereikte van het nieuwe The Birdhouse aan de Plantage Middenlaan 46 dat in april de deuren open gooit.

Daar mag je vooral van onthouden dat The Birdhouse gebaseerd is op de bonte vogeltuin van overbuur Artis. We like.

the birdhouse

En verder? Verder eet je bij de ‘stedelijke jungle’ (aldus het persbericht) ‘everything in bowls and the rest on toast’. Aha. Schaaltjes dus; bowls is de hippere term. En belegde geroosterde boterhammen voor lunch. Al denken we, gezien de locatie en de openingstijden (all day long!) dat het vooral ook een heerlijke stek gaat zijn voor moeders en hun kroost, en een flexwerken (moeders en vaders zonder kroost wellicht). Om vervolgens te blijven hangen voor een cocktailtje. Of twee. Drie.

 

Restaurant The Birdhouse gaat opgedeeld zijn in twee verschillende delen die verbonden zijn door een lange gang. Voorin het restaurant met een donkergroene bar en een verzameling van hoge en lage zitjes. Het achterste deel geeft uitzicht op een grote binnentuin én ‘t bijzondere spiegelplafond met bamboepilaren. Wordt vervolgd, deze vogelweelde.

Plantage Middenlaan 46, Amsterdam

Ook leuk