Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 23-03-2017
  • Barts Groene Hoekje

BUMI

BUMI

Wie een beetje into een gezonde levensstijl is - en dan bedoelen we voor zowel jezelf als voor de planeet - weet dat minder vlees en vis eten een goed idee is. Er is, om precies die reden, zich dan ook een behoorlijk markt aan het ontwikkelen wat betreft plantaardige aanvullingen voor op je bord. En op die markt begeven zich ook de jongens die eerder achter de biologische vleesconcepten ‘Pollos, kip it real’ en ‘Gras Grazers’ zaten (vinden we leuk). Van de boodschap “Minder en beter vlees” transformeerden de mannen hun boodschap naar biologische, eiwitrijke en plantaardige voeding = doen. Mooi! Samen met “mister SLA” ontwikkelden ze nu BUMI, waarmee ze een nog grotere positieve maatschappelijke impact willen creëren. Met BUMI Organics gaan de jongens een hele rits aan gezonde opties voor een vlees- en visvrij bordje eten leveren.

Ze starten met BUMI tempeh op basis van witte lupine. Say what? Zo: de van origine Indonesische tempeh is een soort koek, oorspronkelijk gemaakt van geweekte sojabonen, die vol zit met vitaminen en mineralen. Omdat er al redelijk wat aanbod op de soja-basis-markt is, kozen de BUMI-boys voor de minstens zo voedzame grondstof witte lupine. Lupine doet het goed in Europese landbouwgrond en de peulen van deze prachtige bloem lijkt de nieuwe hit in vleesvervangerland te worden. Winner winner dus. BUMI Organics is in eerste instantie verkrijgbaar bij gezonde restaurants als SLA. Aan de supermarktvariant, waarmee je zelf in de keuken aan de slag kunt, wordt hard gewerkt. Nu is tempeh niet de meest charmant-ogende vleesvervanger, eerlijk is eerlijk. Maar het vrolijke jasje van BUMI Organics poetst het bleke imago al wat op. Kom maar door dus met die plantaardige vleesvervangers! BUMI Organics