Frankrijk8 mei 2020, door Maartje

Picture perfect a.k.a. Monsieur Deux in Frankrijk

Frankrijk, 8 mei 2020, door Maartje

Picture perfect a.k.a. Monsieur Deux in Frankrijk

Monsieur Deux a.k.a. een vakantieboerderij en Chateau in het midden-midden-mídden van Frankrijk. Een kleine drie uur rijden onder Parijs. Het adres voor een onbezonnen-relax-vakantie waar bovendien hondjes helemaal hartstikke welkom zijn aangezien de eigenaren ook twee lieve rakkers, Durk & Moos, rond hebben lopen. Liefde. Voor Durk & Moos en voor deze plek dus. Maar we gaan te snel, blame it on the enthusiasm. Even terug. Eerst een kleine uitleg over het hoe wat waar en waarom het allemaal begon: vijf jaar geleden kochten de eigenaren een vakantieboerderij genaamd Le Fermette Lot. Ondertussen schipperden ze voort tussen hun huizen in Amsterdam en Frankrijk.

Tot ze Le Chateau erbij kochten - het huis naast Le Fermette - en het Nederlandse stadsleven toch maar helemaal opgaven. De officiele verhuizing naar La douce France volgde en Monsieur Deux werd een feit.

Monsieur Deux

Monsieur Deux

Op naar het midden van Frankrijk dus, slechts drie uur rijden onder Parijs – lees: een late en een croissant in Parijs blijft de perfecte tussenstop – tussen de weilanden naast een inieminie Frans dorpje, precies daar ligt Monsieur Deux in alle rust en stilte. De twee boutique gates hebben een volledig eigen karakter en sfeer. Want dat de eigenaren stijl en een passie voor design en vintage hebben is overduidelijk.

Vakantieboerderij Le Fermette Lot kun je met tot wel zes personen betrekken. Uitgebreid lang natafelen in de leefkeuken – met houtkachel – of BBQ’en op de buitenhaard. Zouden we doen. Met vrienden, met familie, zonder of met het kroost: zwembadje, tafeltennistafels én mega tuin on fleek. God in Frankrijk noemen we dat.

En dan is er nog Le Chateau welke net zo fijn is als zijn grote broer en ook plek heeft voor zes. Grenzend aan het huis en naast le Fermette bevindt zich deze gîte met twee tuinen.

Heus, in elk seizoen wil je bij Monsieur Deux zijn. Om in de zomer buiten te genieten aan die lange tafels, in de mega tuinen en van het lekkere weer. En in de winter heer-lijk binnen zitten voor die desbetreffende open haard, uitgebreid koken in de leefkeukens en ongegeneerd staren naar al het moois wat binnen te vinden is.

Le Grand Plessis, 36120 Saint Août, Frankrijk