Nederland, Amsterdam11 juni 2017, door Maartje

150 jaar Amstel Hotel

Nederland, Amsterdam, 11 juni 2017, door Maartje

150 jaar Amstel Hotel

Ik roep het vaker en blijft het lekker roepen: er gaat weinig tot niks boven een goed, écht goed hotel waar je de deur niet meer uit hoeft. En dan ben ik ook nog een sucker voor de klassiekers. Dus toen het huurhuis verlaten moest worden, en het koophuis nog niet in slaap-staat was, leek een staycation de enige oplossing. What else. Die staycation begon overigens bij Pillows Hotel Anna van den Vondel, na een behandeling bij Sanne Swinkels Skincare, beiden zonde geliefde aanhang van man en hond, en eindigde bij het Kimpton de Witt, splinternieuw in hartje Amsterdam, met man en hond. Daarover snel meer.

Afijn. Staycation dus. Regel 1 voor iedereen met een hond(je): hoe chiquer/ duurder/ beter het hotel, hoe groter de kans dat honden welkom zijn. Dat + bovenstaande liefde voor De Klassiekers = het Amstel Hotel. Of eigenlijk, herstel, het InterContinental Amstel Amsterdam. Maar wij mogen Het Amstel zeggen. En zo geschiede.

Barts-Boekje-amstel hotel 3

Of we al eens in het hotel geweest waren? Heeft Lee Towers een bril? Jawel, zeker zijn we vaker geweest. We komen iedere zomer een paar keer om op het terras te hangen, een van de fijnste plekken van de stad (lees hier alles over dat terras), een (mode)fuif mag (terecht) graag in het Amstel gehouden worden (en daar zijn we dan ook graag bij) en zelfs de kamers hadden we, met dank aan een (mode)shoot, al in levende lijve gezien. Maar geslapen? Nee. Dat nog niet.

Het hotel staat as we speak gedeeltelijk in de steigers vanwege een grondige renovatie. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat het hotel dit jaar 150 jaar bestaat. 150 jaar! Een aantal kamers (de executive rooms zijn de meest 'eenvoudige' kamers, nog steeds balzalen, en die zijn voorzien van het meest fantastische historische behang dat matched met de dekens en met de kussens en met de sloffen - please, lieve mensen van het Amstel Hotel, verander dat nooit) bevindt zich logischerwijs achter die steigers maar dat is goed opgelost met een lichtdoorlatend materiaal - merk vrijwel je niks van. Met deze wetenschap in het achterhoofd, kun je natuurlijk wel bij je boeking vragen om een andere kamer... En dan kun je zomaar een van de kamers treffen met uitzicht over de Amstel. Schitterend ochtendzonnetje op het water. Of dikke regendruppel kletterend op het dak van de salonboot voor de deur. Allebei eigenlijk even magnifiek. O, en als het regent is dat meteen een mooi moment om de VR-bril te pakken die op de meeste kamers van het hotel ligt en die je plekken van het hotel laat zien waar je normaal niet kunt komen. Op het dak bijvoorbeeld.

Barts-Boekje-amstel hotel ontbijt

Nu we het toch over magnifiek hebben: DAT ONTBIJT! Maar echt. Oprecht kan ik me niet herinneren dat we in een hotel, in binnen- en buitenland, zo'n uitgebreid en goed ontbijt op hebben, alles inclusief een vaste prijs van 36 euro (speciale zaken als kaviaar zijn voor een meerprijs te bestellen). Dat betekent dus dat je én van de kaart (eggs benedict! pannenkoeken!) en van het buffet met 10 soorten vers fruit, elf soorten ontbijtgranen en een keur aan broodsoorten, cake, taart en ander zoets en hartigs kunt kiezen. Om over het beleg (zalm! avocado! alle soorten ham en kaas en groente! kappertjes! uitjes - echt, alles is er) nog maar te zwijgen. Niet weg te slaan.

Mocht je ook willen staycationnen bij het Amstel (vast), en je woont in Amsterdam, dan is er goed nieuws: vanwege het 150 jarig bestaan van het Amsterdamse Icoon, nodigt het Amstel Hotel Amsterdammers uit om voor 150 euro per persoon te komen overnachten. Inclusief ontbijt en gebruik van de health club. Hoor ik je zuchten: ik ga toch net sporten in het Amstel? Snap ik. Ik ook niet. Maar deze club heeft een zonneterras. Met ligstoelen. Aan de Amstel. Ha! Perfecte plek voor na bovengenoemd ontbijt. Of beter: er voor. Een mailtje sturen does the trick. Dat kan hier. Simpel. InterContinental Amstel Amsterdam