2 juni 2024, door Barts Boekje

Hoe houd je je tapijt en bank een beetje knap? Met Achaté!

2 juni 2024, door Barts Boekje

Hoe houd je je tapijt en bank een beetje knap? Met Achaté!

We houden van tapijten. En kleedjes. En plaids op de bank. En meer kleden en tapijten. Stofvangers zijn het zeker, en daarom gaat er ook geregeld een stofzuiger overheen. Maar dat neemt helaas niet alle vlekken en plekjes weg (we wish!). En vlekken met kinderen, honden, katten en vrienden die nooit hun schoenen afvegen komen er nogal snel.. Oh, en de ergste: rode wijn! Op de knieën dan maar, en boenen met een sponsje en stinkende schoonmaakmiddelen. Oooof, of, je doet het veel slimmer en schaft een vlekkenreiniger of stoomreiniger aan. Scheelt een ton aan rugpijn en zere knieën, is veel sneller en kun je voor verschillende oppervlaktes gebruiken.

 

Het merk Achaté heeft zo'n fijne stoomreiniger en vlekkenreiniger, voor tapijten en banken, maar ook voor andere spullen en ruimtes in huis. Hoe en wat lees je hieronder, plus nog een dosis inspiratie voor nieuwe banken, tapijten, vloerkleden en dat soort!

 

Achaté Stoomreiniger

Achaté Stoomreiniger

Met de stoomreiniger van Achaté kun je meerdere meubels en ruimtes in huis schoonmaken. Meerdere vliegen in één klap dus, helemaal handig als je niet megaveel opslagruimte hebt. Je kunt ‘m gebruiken voor je vloerkleding, voor tapijten en je bank, voor grote kussenhoezen die niet in de was passen, maar ook in de badkamer en keuken. Met een krachtige stoomkracht worden vuil en bacteriën verwijderd, tussen de voegen bijvoorbeeld. Of net dat ene hoekje of plintje waar je zo slecht bijkomt. Omdat je geen schoonmaakmiddel hoeft te gebruiken, is het nog lekker milieuvriendelijk ook.

Schoonmaken op z’n eenvoudigst en effectiefst, zo zien we het graag.

Achaté Stoomreiniger

Achaté vlekkenreiniger

Achaté vlekkenreiniger

De vlekkenreiniger van Achaté is nog een tikkeltje krachtiger dan de stoomreiniger, en kun je alleen op textiel gebruiken: autobekleding, banken, tapijten, gordijnen: alles van stof dat je niet in de wasmachine kunt gooien. Je matras bijvoorbeeld ook, altijd een goed idee.. De vlekkenreiniger werkt het meest effectief als je hier ook een schoonmaakmiddel aan toevoegt (voor de echt hardnekkige vlekken), maar hoeft niet per se wanneer je je bank of tapijt alleen een kleine touch-up geeft. De slang had ietsie langer gemogen (dan kom je net wat makkelijker bij sommige hoekjes), maar geen heel groot punt verder.

De foto links is het buitentapijt op balkon. Ooit blauw, maar ondertussen groen uitgeslagen. Tot een middagje op de knieën met de vlekkenreiniger: Echt niet verwacht, maar het tapijt is weer blauw!

Lekker compact modelletje ook, dus die zet je zo ergens in een kast of berging.

Achaté vlekkenreiniger

Inspiratie

Inspiratie

Inspiratie voor tapijten, banken, en meer spul dat soms net wat extra schoonmaakliefde nodig heeft:

Moderne en tijdloze banken: van vintage naar klassiekers en hypermodern

Leuke, én betaalbare vloerkleden

Vloerkleden voor de iets diepere portemonnee (maar oh zo mooi)

Nieuwe gordijnen aanschaffen? Tips voor gordijnen vind je hier!