28 juli 2021, door Maartje

Pop up event by Avayara op Ibiza

28 juli 2021, door Maartje

Pop up event by Avayara op Ibiza

Aangezien events, festivals en de grote happenings - ook op ons favoriete Spaanse eiland, juist Ibiza - momenteel nogal onder het zogenoemde vuur liggen (understatement wel hoor), gaan ze op Ibiza al enige tijd voor 'the smaller the better'. Het borrelt en bruist dan ook van de lokale initiatieven en die tippen we maar al te graag! Deze kleine events zijn immers minstens zo inspirerend en feestelijk als de grootschalige praktijken van voorheen.

Zo ontdekten wij onlangs de pop-up events van Avayara. 

Avayara, Ibiza

Avayara, Ibiza

Founder van Avayara & designer Biba ontwikkelde het nieuwe ‘warrior meets goddess‘ kledingmerk in India, het land waar zij zich liet inspireren door de ambachtelijke hand geborduurde stoffen en de sterke spirituele energie. De jurken van Avayara zijn op een ‘conscious slow fashion’ manier door Indiase ambachtslieden ontwikkeld en zoals je begrijpt zijn het niet zomaar jurken. Nee, dit zijn uiterst unieke, dromerige, doch zeer fashionable gewaden die je – of je nou wil of niet – meenemen naar sprookjesachtige verre oorden. Naar werelden van Oosterse prinsessen en Middeleeuwse warriors, en alles wat daar tussen in zit.

Biba heeft de afgelopen 20 jaar de hele wereld over gereisd en tout la rich & famous gekleed met haar uiterst bijzondere unieke handmade creaties.

Onlangs besloot ze om met haar nieuwe merk Avayara neer te strijken in het noorden van Ibiza. Hier heeft ze met haar showroom een authentieke finca midden in de natuur betrokken. En die wil je zien! Ze transformeerde de plek tot een Bohemian art gallery, gevuld met objecten verzameld tijdens haar verre reizen rond de wereld.

Deze magische oase is tevens de plek waar ze regelmatig pop up shops & art gallery experiences organiseert, in samenwerking met andere conscious kunstenaars die hier hun handmade kunst showen en unieke waar verkopen. Bij toeval belandden wij vorige maand op een van deze bijzondere get togethers.

Verscholen tussen de cactussen en citroenbomen midden in de campo van Ibiza staan ‘driftwood‘ kledingrekken opgesteld met de Avayara goddess dresses in hun modieuze terra en pastel kleuren. Verschillende kunstobjecten van vooruitstrevende mede artists staan voor de oude finca muren uitgestald, schilderijen hangen in de bomen, stellages met authentiek aardewerk en handgemaakte sieraden tussen de cactussen, en overal lopen heuse goddesses in nog meer prachtige gewaden rond. De zon schijnt, er is muziek, food & drinks en overal zijn happy people. Het is even andere koek, maar hier kan wat ons betreft geen clubnight tegenop.

Op Biba’s sprookjes website avayara.com kun je jouw spot reserveren en zo de secret locatie van Casa Avayara doorkrijgen. Red je deze datum niet, kan er altijd -het hele jaar door- op afspraak bij Biba geshopt worden. Bovendien pikken meer en meer shops haar op en zien we haar pieces of art regelmatig verschijnen op andere pop up shops en local events.

In de gaten houden dus!