Spanje, Ibiza10 juli 2024, door Anouk Ardesch

Alles in één bij restaurant, winkel en bakkerij Roca House, Ibiza

Spanje, Ibiza, 10 juli 2024, door Anouk Ardesch

Alles in één bij restaurant, winkel en bakkerij Roca House, Ibiza

Of je nu van drukte houdt, of van hele mooie spots: Ibiza is de plek. Er is zoveel leuks te zien en te doen op Ibiza, dat je soms geen idee meer hebt waar je nou moet zijn. Hebben we natuurlijk handige lijstjes voor: Nieuw op Ibiza, de 2024 editie of een heel vol eboek over alleen maar de beste plekken op Ibiza.

Maar alvast een tip van de sluier: er is een nieuwe hotspot geopend genaamd Roca House, in het exclusieve Roca Llisa. Het hele jaar door (uniek, uniek!) is iedereen welkom, of je nu local bent of een toerist. Roca is een alles-in-één-plek, want zij zijn buiten een restaurant om, ook nog een winkel en een bakkerij. Als dat niet lekker zitten wordt, bij Roca House.

Voordat Roca House Roca House werd, was het eerst een clubhuis voor de enige golfclub op het eiland. Nu is het een tweede huis geworden voor de bewoners van Roca Llisa, gelegen tussen het altijd drukke Ibiza-stad en Santa Eularia. De locatie en vibe voelden voor de eigenaren direct goed; Werner Vanherle, Dirk van de Haar, Bart Canini en Bart Thoelen sloegen de handen ineen voor deze nieuwe hotspot. De zoektocht naar de locatie heeft pak ‘m beet twee jaar geduurd, maar het wachten wordt beloond met een topper van een nieuwe toevoeging op Ibiza.

Het hele jaar welkom

Het hele jaar welkom

Even terug naar dat hele jaar welkom. Dat ben je dus, het hele jaar. Waar normaal de meeste horeca sluit in de winter, blijft Roca House gewoon fijn geopend. Hierdoor is het écht ook bestemd voor de locals, en niet alleen maar ingespeeld op het toerisme.

Niet alleen zijn ze het hele jaar open, maar ook de hele dag. Doordat ze een eigen bakkerij hebben, kun je al in de ochtend vers bereid brood halen, gemaakt met organische bloem uit de lokale bloemenmolen of een eigen zuurdesem starter. Yay, een lekker vers brood to make your day. Voor de mensen die liever uitslapen: bij de lunch of diner mag (wil!) je ook aanschuiven. Er is een uitgebreide Mediterrane kaart waarbij gewerkt wordt met verse producten van het eiland. Zo staat er op het menu onder andere: carpaccio van Langoustine, ceviche met lokale vis of oesters.

Ook voor een middag op bezoek bij Roca House zit je meer dan prima. In de winkel kun je lokale producten kopen, of ga voor een lange middag aan het zwembad liggen bij het terras op de heerlijke ligbedden.

Iedereen weet dat Ibiza geen goedkope plek is, zowel niet om te wonen als om op vakantie te gaan. Scheelt het dan even ze bij Roca House een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Dus over dat vele geld kwijt zijn, hoef je niet al te veel na te denken. Daarnaast heeft deze plek het gevoel alsof je in een gezellig huis zit, waar overal knusse hoekjes zijn. Het interieur is ietwat verrassend: geen standaard bohemien look, maar heel veel leuke elementen uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Het voelt eclectisch, met daarbij veel kunst.

Fun fact: de eigenaren zijn deels Limburgs, waardoor de hele zaak ingericht is met meubels en kunst van Limburgse bodem.