Nederland4 mei 2018, door Toine Legters

BED AND BREAKFAST 2B2B WIJCHEN

Nederland, 4 mei 2018, door Toine Legters

BED AND BREAKFAST 2B2B WIJCHEN

Het zou de leeftijd kunnen zijn, dat is waar, of het feit dat we pas een kindje hebben gekregen, kan ook, maar toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat ‘het’ aan de hand is. Waarbij ‘het’ het logeren is op van de heerlijke terugtrekplekken. Van die Little Escape adressen, het liefst niet al te ver weg zodat ‘het’ allemaal niet te veel moeite kost. Adressen waar je incheckt en pas weer naar buiten komt bij het uitchecken. Ja toch? Niet dan? Yours truly zit er tegenwoordig in elk geval op, op van die plekken waar ‘het’ allemaal reuze relaxed is. En dus niet te ver weg, liefst in eigen land. Van dat.

B&B 2B2B

B&B 2B2B

Een heerlijke in precies die ‘het’-categorie, de plus-variant zelfs maar daarover zo meer, is bed and breakfast 2B2B in het kleine Wijchen (dat spreek je uit als Wiechen, met een lange ie en een harde G, wist ik ook niet, nu wel) onder de rook van Nijmegen. Daar openden Marieke en haar man Robin – toen tweederde van hun kinderen uit huis trok –  onder het dak van hun eigen woning maar met een aparte ingang, een bed and breakfast mét thuisbioscoop (dat is dus die ‘plus’ waar ik het net over had).

Toegegeven: de huisbios was in eerste instantie het speelgoed van Robin. En waarom ook niet. In een geluidsdichte kamer creëerde hij een fantastische mini-bioscoop met een puike selectie films op blu ray disks. Maar het gastronomische bloed van vrouwlief Marieke stroomt nog net iets harder en dus moet Robin zijn thuisbios tegenwoordig delen met vreemd volk – hence de bed and breakfast.

Toegegeven: de huisbios was in eerste instantie het speelgoed van Robin. En waarom ook niet.

Vind-ie niet erg hoor: zowel Robin en Marieke zijn een gastheer en gastvrouw om door een ringetje te halen: Robin vertelt in geuren en kleuren hoe de bios werkt (mocht je nu een verzoekfilm hebben, geef dat dan vooraf even aan) en prijst met liefde de parels uit zijn filmcollectie aan (het liefst de parels voorzien van zwarte humor, mocht je daar ook van houden). Hoewel hij ook warm loopt voor de fancy Stormer e-bikes die de bed and breakfast binnenkort te leen aanbiedt: fietsen waarop je kunt, euh, fietsen, maar die stiekem, als je niet zo van het fietsen bent, met gemak 50 kilometer per uur halen. Bam.

Mocht dat alles, de rust en ruimte, de aantrekkelijke inrichting, de thuisbios, de fietsen en de locatie (je bent binnen 10 minuten in Nijmegen), nog niet genoeg zijn: er wordt as we speak ook nog gewerkt aan een heuse jacuzzi voor de deur van de B&B. Zit je dus met je gat in het hete bubbelende water uit te kijken over de landerijen en de grazende paarden van de buren. Rust & reinheid, wat wil een mens nog meer? Ah. Mooie ezelsbrug. Want obviously is er nog iets wat we graag willen: eten. Komt goed uit want laat dat, naast reizen, manlief, drie kids en teckel Jip, de grootste liefde van eigenaresse Marieke zijn. Samen met een vriendin runt ze haar eigen catering (plus styling) bedrijf en ook in de B&B tovert ze niets dan fraais op tafel. Het verrukkelijke ontbijt bijvoorbeeld, dat bestaat uit vers huisgebakken brood met o.a. jam en kaas en de lekkerste ontbijtbowl so far, wat vooral ligt aan de lekkerste knapperige-crusli-musli-dingen on top.

Mocht je ook ’s avonds niet de deur uit willen (duh), geef dat dan tijdig aan en Marieke zet een heerlijk maal voor twee op tafel. In ons geval een zoet-hartige Spaans-Marokkaanse bladerdeeltaart met salade – goddelijk.

Klaar met het gejubel? Bijna. Naast de deur (bijna naast de deur) wordt namelijk gewerkt aan een exclusief saunacomplex. De naam mag ik even kwijt zijn maar dat weet Marieke je wel te vertellen. Dat betekent dat je, naast die jacuzzi, straks maar een paar minuten hoeft te lopen naar een wellness-oord met recreatieplas waarvoor je via 2B2B met dikke korting een dagpas kunt kopen. Nu is het klaar.

2B2B