Nederland, Den Haag15 september 2022, door Gili Papier

Restaurant Botanica trekt Head Chef Bas Hoog aan en zet in op Dutch Cuisine

Nederland, Den Haag, 15 september 2022, door Gili Papier

Restaurant Botanica trekt Head Chef Bas Hoog aan en zet in op Dutch Cuisine

Oh oh Den Haag...wat ben je qua culinair aanbod lekkâh bezig! We schreven al eerder over Garuda, die in een nieuw jasje gestoken is, maar een paar deuren verder is het ook goed toeven bij de buurman in het voco The Hague hotel.

 

Het inhouse restaurant Botanica heeft de ervaren Bas Hoog aangetrokken als Head Chef. Met hem aan het roer en een goed menu, moet Botanica een toprestaurant worden waar groenten en Nederlandse producten centraal staan.

Restaurant Botanica

Restaurant Botanica

Botanica opende begin 2022 met de focus op de filosofie van de ‘Dutch Cuisine’. Say what? Een principe waarbij een menu voor 80% uit groenten en 20% uit proteïne bestaat en gewerkt wordt met zoveel mogelijk Nederlandse producten.

Chef-kok Bas Hoog kookte voorheen al onder andere bij voormalig restaurant Niven, waar groenten de hoofdrol speelden. In zijn nieuwe keuken bij Botanica past hij deze voorliefde voor veggies toe bij het ontwikkelen van een nieuw menu.

Waar je met name voor terug wil komen bij Botanica is de zeewier-boter met lijnzaadolie met het vers gebakken brood. Zeg je boter, dan zeg je Bas Hoog, die zijn voorliefde (en dat proef je) voor dit mooie Nederlandse product verwerkt op verschillende manieren. Potje lekker, jawel!

Gele biet, makreel en duindoorn

Gele biet, makreel en duindoorn

Botanica staat onder de leiding van Bas Hoog garant voor een menu uit de Hollandsche keuken en hij blijft zo dicht mogelijk bij de natuur. Denk aan producten uit de Noordzee en het Westland zoals bietjes, tomaten en duindoorn, die gewoon in de Haagse duinen groeien. Hoog gebruikt de duindoornbesjes in een dessert met gekarameliseerde witte chocolade, yoghurtparfait en gemarineerde pompoen. Yummm!

Tip van Flip: combineer een avond uit in Den Haag met een overnachting bij hotel voco en laat je in de watten leggen door het team van Botanica. Sta de volgende dag vroeg op en loop naar het Noordeinde (om de hoek) voor een kleine shopping spree en sluit af met een strandwandeling. Den Haag, mooie stad achter de duinen…we love you!

Botanica zit in hotel voco The Hague, op Kneuterdijk 8 in Den Haag.