Altijd een goed idee: Het befaamde Café Nol in Amsterdam

Altijd een goed idee: Het befaamde Café Nol in Amsterdam

Waar is het feestje? Bij Café Nol is het feestje! Een begrip in de Amsterdamse Jordaan en vér daarbuiten. Niet zo gek ook: als we een ouderwets leuke avond willen, dan kloppen we aan bij Nol. De rode kroeg bestaat al ruim 50 jaar en is - terecht - het meest beroemde café van Amsterdam. En het is er, verrassing, altijd leuk en gezellig, vooral op een doordeweekse dag wanneer de toeristen ver te zoeken zijn. Al moet het gezegd: het zijn (gelukkig) nog altijd met name Amsterdammers die er aan de toog hangen. Alleluja.

Het beste nieuws? Op gezette tijden worden er live avonden gehouden! Wie wat waar? Check even de site van Café Nol voor meer info.

Het feest van Café Nol in je eigen woonkamer

Het feest van Café Nol in je eigen woonkamer

Je kent Café Nol (they go way back, geopend in 1966!) wel van die rode luifels op de Westerstraat in de Jordaan. Als je deze speciale bruine kroeg nog niet kent en alles weer open is, zien we je daar! Hier verveel je je nooit. Alles rood, alles oer-Hollands en plat Amsterdams, precies zoals we onze kroegen graag hebben. We zien het rode licht en Nol is de naam. De charme van deze plek? Dat alles sinds ’66 hetzelfde is gebleven. De kanten gordijnen voor het raam, de rode leren bar met rode leren krukken, het rode en gouden behang aan de muren, de kroonluchters en het rode licht aan de buitenkant van de keet.

Ook tijdens de lockdown moest het familiebedrijf wat, en dus begonnen ze met het verkopen van Café Nol feestpakketten. Dikke tip! Standaard hebben ze ze niet meer maaaarrrr als je een feestje hebt, willen ze ze op aanvraag zeker voor je maken! Je dekt de tafel zodat het lijkt alsof de eettafel regelrecht uit een klasse-restaurant komt. Je doft je mooi op. Zet de bubbels koud, geniet van een eigen gemaakt recept of bestelt een box van je favoriete restaurant (want support de locals). Enne, daarna zet je een goede spotify lijst keihard aan en begint de echte pret. Zo’n little party in je eigen woonkamer vraagt om uitpakken, toch? We think so. Add het feestpakket van het befaamde Amsterdamse Café Nol en klaar zijn je essentials voor een gekke avond.