Nederland12 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Dit kun je doen tijdens en rond de Kerstperiode in 2020

Nederland, 12 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Dit kun je doen tijdens en rond de Kerstperiode in 2020

Valt er in 2020 met Kerst nog wat te doen? Ja zeker! Stilzitten is saai en verantwoord op stap kan en mag gewoon. Niets zo fijn als cocoonen met je loved ones tijdens de feestdagen maar 2020 stond voornamelijk al in het teken van cocoonen en binnenzitten (samen)... Mits volgens de regels en verstandig (echt hoor!) willen we zo aan het einde van het jaar écht wel even de deur uit... Rondstruinen, warme chocolademelk maken en 'gewoon' de gezelligheid opzoeken. Afijn, trek je warme winterjas aan, muts op en handschoenen aan: Kerst 2020 is on! What to do handig op een rijtje per stad.

 

Zoek je nog vermaak tijdens de feestdagen met het kleine spul, kijk dan eens hier. Good to know: deze lijst blijven we aanvullen. Heb je nog leuke tips mail ons dan even op info@bartsboekje.com.

Utrecht

Utrecht

Helaas geannuleerd- Schaatsen op eerste Kerstdag. Hoe leuk, samen schaatsen op eerste Kerstdag terwijl de schlagermuziek door de boksen klinkt, lampjes op de achtergrond en een glühwein om de boel compleet te maken. Kijk hier voor meer info.

Helaas geannuleerd- Kerstmarkt Neude. Horecaondernemers De Beurs, ‘t Neutje, Le Journal en de Luifel op het Neude zorgen voor een winter Neudeland. Van Flamküchen tot aan curryworst op het Neude moet je wezen. Lees hier meer. 

Helaas geannuleerd- Kerstkasteel de Haar is omgetoverd tot een sprookje. Van 18 tot en met 23 december kun je het kasteel bezoeken. Lees hier meer. 

 

Haarlem

Haarlem

Broodbakken. Dit is me toch een partij lekker en leuk. Op 19 december kun je je eigen brood bakken op Veerkwartier in Haarlem. Je besteld er een bol deeg en go het bakken kan beginnen. Bakken? Ja, op open vuur. Hoe knus en gezellig is dat. Daarna zo’n vers en warm gebakken broodje besmeren met je favo beleg. Do we need to say more? 

Helaas geannuleerd-Kerstkleding ruil. Dit is weer zo’n initiatief met een mooie Kerstgedachte. Voor 18 december lever je, je kleding in en met de ontvangen muntjes voor je oude kleding koop je op 20 december weer wat nieuws. Lees hier meer. 

Helaas geannuleerd-Winkel WOEDS staat nu tijdens de feestdagen in de Zijlstraat ze verkopen de leukste winter accessoires zoals sjaals, handschoenen en meer van dat soort. Kijk hier voor meer info. 

Trek je schoenen aan, muts op je hoofd, neem een eigen gemaakte warme choco mee en hups maak een wandeling door je home town. Overal lichtjes en versiering dat is al een heuse activiteit op zich.

Rotterdam

Rotterdam

Helaas geannuleerd-Warm Winterfeest. Een leuk event voor jong en oud. Van Kabouterspeurtochten tot aan ballonnenwedstrijden en dit alles met warme choco oh en niet te vergeten Coronaproof apres ski feestje. Kijk hier voor meer informatie. 

Christmas Fair van non-profit organisatie Nosagenda. Kerstcadeau stress? Hups op naar de Christmas Fair, kans van slagen is 110%. Lees hier meer. 

Helaas geannuleerd-Schaatsen. Denk je aan winter, denk je toch ook aan schaatsen. Wel of geen vorst, in Rotterdam kun je op twee plekken schaatsen, lees hier meer. 

Oogst Kerstmarkt. Tijdens de feestdagen kun je op culinair gebied natuurlijk niet achterblijven. Breng je een bezoekje aan deze kerstmarkt kom je met tassen vol weer thuis.

Het is en blijft het jaar van Corona dus check van te voren wel even of de events door gaan. Gewoon, dat we het even genoemd hebben en nu weer door.

Breda

Breda

Op naar het altijd gezellige zuiden.

Kerstwandeling. Patta’s aan en gaan. Vooral als het koud is, is wandelen extra fijn. Naar buiten de frisse lucht in. Extra leuk onder het genot van een glühwein. Lees hier meer. 

Helaas geannuleerd- KerstStektakel 3.0. Dit is spannend hoor, STEK een pop-up winkel in Breda organiseert hun eigen KerstStekstakel, hoe en wat precies is nog een verrassing. Kijk hier voor de last minute updates. Klik hier voor meer info. 

Helaas geannuleerd- Schaatsen. Ook in Breda kun je schaatsen, namelijk door de majestueuze koepelgevangenis van Breda. Van 17 december tot en met zondag 3 januari. Lees hier meer. 

Apeldoorn

Apeldoorn

Kerst drive thru Hoog Soeren. Het is een grote gezellige en ook nog verantwoorde Kerstboel op de Veluwe want daar is de Kerst drive thru aan! Hoog Soeren werd helemaal omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving en daar vind je de Drive Thru van Brasserie Het Jachthuis en Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal. Lees er meer over in het Kids to Go artikel. 

 

Ben je nog op zoek naar een kerstboom (al stond die dit jaar bij de meeste thuis al extra vroeg) kijk dan eens in dit lijstje. Ook een adresje op de Veluwe staat erbij. Leuk eerst je eigen Kerstboom zagen en dan door naar de drive thru.

Den Bosch

Den Bosch

Helaas geannuleerd-Buitenbioscoop. Kerstfilms zijn toch wel een guilty pleassure en ook in Den Bosch ben je hier op het juiste adres, er is namelijk een buiten bioscoop met een verwarmde binnenplaats. Denk wel aan een warme jas en handschoenen en een dekentje voor het optimale winterse gevoel. Welke film wil je weten? De Slag Om De Schelde.

Kerstfilm inspiratie nodig? Kan dan even hier. 

Helaas geannuleerd- Oke deze is niet helemaal in Den Bosch maar wel meer dan de moeite waard. Avri in Dongen.  Dit toch wel een van de favorieten want my oh my hier weten ze hoe het heurt. Wat dacht je van een Kerstshow met alles erop en eraan. Van de grootste versierde kerstbomen tot aan een elfenpark. Lichtjes in alle kleuren , een kerstdorp van Luville huisjes, poppetjes en meer.

Lees hier meer. 

Amsterdam

Amsterdam

Verzet naar voorjaar 2021- De Hortus by Night. Duizenden lichtjes, het lijkt wel een sprookje! Het winterevenement van Hortus in Amsterdam is back. Van 19 tot en met 3 januari is de botanische tuin een groot feest. Met rondleidingen en warme winterse drankjes met een kampvuur. Lees hier meer.

Bij Pulitzer moet je zijn. Altijd al maar vanaf 26 november tot 3 januari nog meer dan anders. Deze dagen is de binnentuin van hotel Pulitzer Amsterdam namelijk omgetoverd tot de Pulitzer Winter Garden. Romantisch much. Zo gezellig, met dank aan lampjes overal, verwarmde zitjes en dekens en niet te vergeten de giga kerstboom in de tuin! Lees hier meer. 

Helaas geannuleerd- Winter in Artis. Artis is altijd al een feestje maar nu met al die twinkelende lichtjes, de old skool draaimolen en de winterse happen to go is het al helemaal een good to go. Lees hier meer. 

Brooks minikerst markt. De hele maand tot 31 december ben je hier op het juiste adres voor al het lekkers wat je je maar kunt bedenken. Koffie’s, taartjes, oesters. Kijk hier voor info. 

De Amsterdammers hiero, hebben net zo als altijd net wat meer keuze, want het is nou eenmaal de hoofdstad. Dus kijk eens hier, voor de leukste pop-ups rond de feestdagen. Of hier voor de afhalen en thuisbezorgd lijst, de Kersteditie.