Nederland, Utrecht10 maart 2016, door Maartje

Café Rabarber, Utrecht

Nederland, Utrecht, 10 maart 2016, door Maartje

Café Rabarber, Utrecht

Zo'n plek waar je 's ochtends begint met koffie, vervolgens ook ontbijt besteld (want niet te weerstaan) en je om vier uur 's middags nog zit - dat is Rabarber. In de Zadelstraat in Utrecht, vlakbij All The Luck in the World, zit dit petit café. Vanbuiten is café Rabarber niet heel opvallend, ondanks het knalrode 'Rabarber' op beide ramen (misschien ligt het aan ons? Wij zijn er in ieder geval minimaal tien keer voorbij gelopen. 't Lijkt ook gewoon heel donker als je naar binnen kijkt), terwijl 't bínnen dus altijd druk en gezellig is. Er hangt een knusse huiskamersfeer waardoor je er, als je eenmaal zit, niet meer weg wilt.

Barts-Boekje- Rabarber Utrecht 2

De muur betegelt met witte en roze ruitjes, overal planten, op de bruine tafels verschillende kleine vazen met bloemen en fantastische kleine zitjes bij 't raam (perfecte plek voor in het drukke weekend; er komt van alles voorbij).

's Ochtends koffie met een stevig ontbijt; zoals fluffy hotcakes met vers fruit en whiskey-butterscotch saus (jaaaa) of desembrood met harde geitenkaas, zelfgemaakte appelstroop en amandelschaafsel. It's all good. 's Middags en 's avonds een makkelijke, maar daarom niet minder lekkere hap, fles wijn ernaast. Extra leuk: Rabarber gaat officieel om twaalf uur 's avonds dicht, maar als het gezellig en druk is, kan het zomaar twee uur 's nachts worden. Rabarber