Nederland, Rotterdam29 december 2023, door Lotte van Zijl

Chic, romantisch én geheim: bar La Soirée in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 29 december 2023, door Lotte van Zijl

Chic, romantisch én geheim: bar La Soirée in Rotterdam

Zoek in het Scheepsvaartkwartier naar opvallend rode gordijnen en aanschouw het beste geheim van Rotterdam: La Soirée. Druk op de bel, wacht tot de deur opengaat, neem plaats op een van de rode banken en bestel een cocktail. Doe je mee aan Dry January? De alcoholvrije cocktails smaken ook meer dan goed. Voor de ultieme date night geniet je eerst van een diner bij Louise Petit Restaurant voordat je aan de cocktails begint. Ze zitten tenslotte in dezelfde straat én hebben dezelfde eigenaar.

Achter de gordijnen

Achter de gordijnen

Wanneer bij binnenkomst de rode gordijnen aan de kant gaan, kom je terecht in een nieuwe wereld. Een bezoekje aan deze bar is dan ook een hele beleving. En die begint al bij het zoeken naar de voordeur, want over het adres blijven de eigenaren geheimzinnig. Wanneer je de bar hebt gevonden en rustig zit is het tijd om de (eerste) cocktail van de avond uit te zoeken. Dat is nog best een uitdaging, want op het menu vind je negen signature drankjes, een paar buiten-de-kaart-om variaties en de welbekende cocktails, zoals de Moscow Mule. Uiteraard ook een paar borrelhapjes.

Op ontdekkingsreis

Op ontdekkingsreis

Wanneer ga jij deze geheime bar ontdekken? Leuk om het weekend mee te beginnen, maar ook als iemand voor het eerst Rotterdam bezoekt. Zo maak je direct een goede indruk. Het beste is om vooraf te reserveren, want je begrijpt dat deze plek hot & happening is. Je reservering is standaard twee uur, maar langer blijven mag natuurlijk ook. Gelukkig kun je ook spontaan binnenlopen. Tip: soms werken ze samen met restaurants en serveren ze dus ook heerlijke gerechten. Dus houd de socials in de gaten. Voor nu zeggen we: cheers!

La Soirée