2 december 2023, door Isa de Laat

Wat geef je iemand die alles al heeft? Een ervaring of een uitje, dat geef je!

2 december 2023, door Isa de Laat

Wat geef je iemand die alles al heeft? Een ervaring of een uitje, dat geef je!

Cadeautjes zoeken: het blijft tijdrovend en lastig. De opties vliegen je om de oren en hoewel er veel mogelijkheden zijn, is niet alles even duurzaam of persoonlijk. En wat geef je in godsnaam aan iemand die alles al heeft? En wat doe je als je toch wéér last minute iets moet vinden en je hebt geen tijd/zin om te shoppen? Maak het jezelf niet lastiger dan het is en geef een ervaring. Heel makkelijk, via Experiencegift (we leggen je in de eerste alinea uit hoe appeltje eitje dat is): dan heb je gegarandeerd een origineel en persoonlijk cadeau te pakken.

 

Maar wat kun je zoal geven? Of krijgen? Voor een (heel volledig) overzicht kun je natuurlijk het beste op Activitygift, Hotelgift of Flightgift zelf kijken, maar hieronder sommen we onze favorieten alvast even op.

 

 

Zo werkt het

Zo werkt het

Kind kan de was doen: geef je een cadeaubon van Experiencegift, dan heb je de keuze uit: Hotelgift, Flightgift of Activitygift. Daarna mag je de cadeaubon personaliseren: je kiest dan een bedrag (kan al vanaf vijfentwintig euro, dus ook leuk voor de kleine portemonnee), een foto voor op de cadeaubon, tekst en de optie hoe je de cadeaubon wilt versturen. Dan zit jouw taak als schenker erop en wordt je cadeau verzonden. Jij blij, ontvanger blij.

De gelukkige ontvanger heeft dan de keuze uit een droombestemming of -activiteit van één van de sites (geef je een Hotelgift, kan de ontvanger een hotel kiezen. Geef je een Activitygift, kan de ontvanger een activiteit kiezen: you het it!). Eenmaal gekozen, (zoveel opties!) dan worden ze doorverwezen naar de betaalpagina waar ze de giftcode invoeren. Met een paar klikken op de knop is de reis/het uitje/de vlucht gekozen, geboekt en klaar om te beginnen.

En omdat de keuze zo reuze is (en we zelf op zijn zachtst uitgedrukt rete-enthousiast zijn); hierbij onze persoonlijke favorieten.

Je ziet op de homepage van de verschillende gifts een klein overzicht van wat je kunt doen, maar als je rechtsboven op het ‘u staat hier icoontje’ klikt, kun je álles zien!

Hotelgift

Hotelgift

Één gift, te verzilveren in meer dan 550.000 hotels in meer dan 170 landen. Want een hotelnacht is vaak al genoeg voor een heus vakantiegevoel. Leuke hiervan is dat niet alleen de luxe hotels meedoen; ook budgethotels zijn aangesloten. Een paar van onze favorieten:

* Hotel de L’Europe Amsterdam: alles erop en eraan hier in Mokum. #nooitmeernaarhuis.

* De drie POD hotels in New York: allemaal helemaal hartstikke prima. Die Pod in Mid Town heeft bovendien een fijne (goedkope!) Mexicaan op de begane grond.

* Hotel Indigo Antwerpen: Je logeert er hartje stad. Locatie top, snoepkleuren top, inrichting top en minstens zo belangrijk: het personeel is aardig en geduldig. Tips voor Antwerpen.

* The Wren Urban Nest Hotel: O well hello, you kleine verrassing in het hart van Dublin! En pak dan meteen deze tips erbij: de do’s in Dublin.

Hotelgift

 

Flightgift

Flightgift

Oef, dit is misschien wel de meest moeilijke keuze om te maken. Want waar gaat de reis naartoe? Wat wordt de bestemming? Met Flightgift heb je de keuze uit meer dan driehonderd luchtvaartmaatschappijen wereldwijd (en bijna duizend bestemmingen..). Dat is veel (heel veel), daarom hier wat inspiratie:

* Kaapstad en omgeving, met of zonder kids.

* New York en heerlijk lunchen in de parken.

* Bali! En dan een rondje langs deze hotspots.

* Oeee of Costa Rica, Barts Best of Costa Rica voor alle tips.

* En natuurlijk allerlei fijne Europese bestemmingen.

Flightgift

 

Activitygift

Activitygift

Meest excited zijn we over deze. We moesten maar liefst 50.000 activiteiten doorspitten, maar een kleine groep (we willen meer selecteren, maar dan blijf je dagen lezen) heeft de selectie gehaald. Dit zijn onze favoriete activiteiten van Activitygift:

* Bijvoorbeeld met de kids naar een van de vele musea in Amsterdam.

* Alles in het teken van eten en drinken: van foodtour tot winetasting in diverse steden en regio’s wereldwijd.

* Duikcursus in de Malediven.

* De mooiste tochten in Lapland.

* Surflessen wereldwijd, voor jong en oud

* Sportwedstrijden: van voetbal, tot honkbal tot rugby en meer.

Activitygift

 

Handig toch

Handig toch

Een leuk cadeau als inspiratie voor een volgende vakantiebestemming, maar ook perfect voor diegene die  New York, Disney, Berlijn, of welke bestemming dan ook, al in z’n agenda heeft staan. Feestelijker dan iemand gewoon geld in z’n handen duwen (iedereen heeft een oom die dat doet) en op niet-op-te-noemen-veel plekken te gebruiken. Jij kiest het wat (hotel, vlucht of activiteit) en de ontvanger doet de rest van het werk binnen de gegeven tegoedbon.

Aller-, aller-, allerhandigste? Het is perfect voor een last minute cadeau én je hoeft niet eens van de bank af te komen!

Experience Gift