Nederland29 augustus 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: Maium, de mooiste duurzame regenjassen uit Nederland

Nederland, 29 augustus 2019, door Nina van Hilst

Fair Fashion: Maium, de mooiste duurzame regenjassen uit Nederland

Regen? Ons hoor je niet klagen hoor. Goed voor het groen om ons heen en we hebben zonder zorgen water uit onze kranen. Kek regenjasje aanschaffen en je bent helemaal prepared. Het is dan ook geen toeval dat er een Nederlands merk is dat de mooiste duurzame regenjassen maakt. Maium mag op je fair fashion wishlist.

Maium, duurzame regenjassen

Maium, duurzame regenjassen

Wanneer je iedere dag fietst, voor een dagje uit en voor een weekendje festivallen, is het echt een must. Een goede waterdichte regenjas. En dat hij er dan ook nog een beetje knap uit mag zien, lijkt ons helder. De tijd dat we met zo’n opvouwbaar regenpak van HEMA over straat gingen, is toch wel voorbij. Dat dachten de leukerds van Maium ook. Ze namen een bestaande regenjas, knipten hem open en ontwierpen een jas die er mooi uit zag en je ook écht droog hield bij een goede regenbui. Het resultaat werd een regenjas die je open kunt ritsen als poncho. En je zo helemaal droog houdt wanneer je door de regen fietst.

En een beetje nieuwe ondernemer wil het nieuw op te zetten trucje natuurlijk graag duurzaam doen. Nou ja, niet iedereen helaas. Maar bij Maium stond dit principe keihard vast. De jassen worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En Maium wordt onder fair, veilige en gezonde omstandigheden gemaakt. Dit najaar heeft Maium nieuwe modellen, stoffen en kleuren. De original brown red is prachtig. De camo – met verstopte Amsterdamse iconen als de Westerkerk – is te gek. En de parkas in iets dunnere stof die later dit najaar komt. Allen net zo waterdicht, fair en knap als ze voorheen waren. En spontaan zijn we allemaal nog net iets vrolijker wanneer de majem – plat Amsterdams voor regen – met bakken uit de lucht valt.