Spanje30 juli 2019, door Maartje

Op je (honeymoon) wishlist: FINCA CORTESIN (bij Marbella, Spanje)

Spanje, 30 juli 2019, door Maartje

Op je (honeymoon) wishlist: FINCA CORTESIN (bij Marbella, Spanje)

Javier López, mocht je bij Finca Cortesin in het Spaanse Andalusië logeren dan vergeet je deze naam vast nooit meer, is de baas van het bedrijf dat eigenaar is van dit prachtige, kleinschalige, nogal prijzige hotel. Al mag je zijn naam ook best vergeten hoor: het hotel, en de beeldschone, opvallend groene omgeving in de buurt van het Spaanse mondaine Marbella, daar draait het allemaal. En nu: sparen maar. Of nee: eerst verder lezen maar. En dan op je verlanglijst, dat Finca Cortesin.

FINCA CORTESIN, Andalusië

FINCA CORTESIN, Andalusië

Even terug naar López: de man verdiende zijn geld, veel geld, in de bouw en hield zoveel van hedendaagse kunst dat hij een galerie opende in New York (die is niet meer) en in Madrid (die is zeker wel nog steeds hartstikke open – lees HIER al onze Madrid tips). Maar dat was niet genoeg. Nee, hij droomde ook van een eigen hotel om daarin zijn kunstcollectie te huisvesten. Nu ruim tien jaar geleden kwam hij bij toeval een oude finca tegen, Finca Cortesin, kocht de plek – op een klein half uur rijden vanaf Marbella – precies toen de Spaanse recessie in volle gang was. Geen goede timing om een hotel te openen, maar het gaf López en zijn Finca Cortesin wel de tijd om gestaag te groeien en te perfectioneren tot het 67 suites over drie villa’s tellende pand dat het nu is. Tijd, prachtige kunst, een unieke locatie en een alziend oog van de (inmiddels overleden) Portugese interieurontwerper Duarte Pinto Coelho.

Die laatste creëerde een aantal Marokkaanse salons, naar jasmijn geurende binnenplaatsen, en suites met prachtige vloeren gemaakt met versleten stenen uit kloosters in Portugal. De tuinen zijn verbonden door elegante paden met schaduwrijke rozenbogen. Via die paden kom je onder andere bij de vier zwembaden. Eén bij de beachclub en een ander, alleen voor volwas- senen, is voor baantjes zwemmen. Er is een wedstrijd-golfbaan en er zijn diverse restaurants zoals het met een Michelinster bekroonde Japan meets the Med restaurant Kabuki Raw.