Frankrijk11 oktober 2019, door Maartje

Hôtel des Berges, Illhaeusern, Frankrijk

Frankrijk, 11 oktober 2019, door Maartje

Hôtel des Berges, Illhaeusern, Frankrijk

Mocht je nou op design-chic willen, en na het inchecken nergens meer heen hoeven, dan zou Hôtel des Berges, Noord-Frankrijk tegen de Duitse grens, zomaar een goede optie kunnen zijn. Het familiehotel heeft bloemige Hermès-producten op de kamers (alleen dat al!), een klasserestaurant (l’Auberge de l’Ill), een fantastische spa (chloorvrij en alles organic) en verkeert al ruim 45 jaar aan de hotellerietop.

Hôtel des Berges, Illhaeusern, Frankrijk

Hôtel des Berges, Illhaeusern, Frankrijk

Oude chic in een roomwit met kastanjehouten designjasje. Er zijn in totaal negentien kamers, waaronder vijf juniorsuites in het bijgebouw en een airstream-caravan. Vooral dat bijgebouw is smullen: de architectuur van licht hout en strakker dan strakke lijnen is indrukwekkend. Hier vind je de spa en de jongste suite: een droom van veertig vierkante meter groot, het plafond op zeven meter afstand van de vloer en een gigantisch bed in het midden van de kamer, uitkijkend op het privéterras, het verwarmde buitenzwembad en het Franse landschap daarachter.

Kost een paar centen, ja, maar dan heb je wel het – werkelijk verrukkelijke – ontbijt met al het fruit dat je je wensen kunt, gebak, jam gemaakt van alles uit de eigen tuin, kaasplank, vleeswaren, yoghurt, crème brûlée et cetera inclusief. Ach. Live a little. Bovendien is het de perfecte plek om de paden op en de lanen in te gaan met je Barts najaars vissershoedje; nergens past-ie beter!

Hôtel des Berges, 4 rue de Collonges au Mont d’Or, Illhaeusern, hoteldesberges.com