26 maart 2020, door Maartje

Hold on, flowers coming! Bloemenbezorgingsdienst HOLD is live

26 maart 2020, door Maartje

Hold on, flowers coming! Bloemenbezorgingsdienst HOLD is live

Waar veel kleine bedrijven de deuren as we speak (tijdelijk) moeten sluiten, besloot bloemenbezorg start-up HOLD tot een vervroegde start. Op de website van HOLD zijn ze daar heel helder over:

Het voelt gek om in deze tijden met iets te beginnen. Maar juist nu kun je een boeket goed gebruiken, met bloemen die je een fijn gevoel geven. Zo staat de eucalyptus bijvoorbeeld voor bescherming en de olijf voor hoop.

Maar ook zit er een dosis liefde en vrolijkheid in. Het is immers lente! Tevens help je hier de kwekers mee. Daarom kiezen wij er juist nu voor onze eerste boeketten te bezorgen.

Kijk, dat is HOLD, we holden er nu al van.

Omdat de bloemenexport zo goed als stil ligt, zijn veel Nederlandse kwekers genoodzaakt hun voorraad te vernietigen. Dus dachten de meiden achter Hold… Daar moeten we wat mee. Door vervroegd te lanceren hoopt Hold een deel van het bloemenoverschot voor vernietiging te behoeden en de kwekers een eerlijke prijs te kunnen betalen. Daan bovenop komt – duh – dat nu veel mensen hele dagen thuis zijn, mag dat huis best een opvrolijker hebben. Of, nog beter: je kunt iemand een bloemetje cadeau doen – Hold brengt het boeket tot aan elke voordeur, maar wel alleen nog in Amsterdam aangezien de boeketten per bakfiets geleverd worden. Wel zo duurzaam. En simpel, dat is ook Hold: het bedrijf levert tijdens deze thuisblijf-periode voor negentien euro één soort boeket. In het boeket zit onder andere eucalyptus, dat symbool staat voor bescherming; olijf, symbool voor hoop; ranonkel en roos voor liefde; en de gerbera lijkt op een zonnetje en staat voor vrolijkheid. Het boeket kan online besteld worden, Hold levert het de volgende dag per bakfiets. De ontvanger krijgt een belletje als het boeket voor de deur ligt.

Hold