Frankrijk16 augustus 2021, door Michel + Renske

Franse Glamping Galore (mispakken hier is vrijwel onmogelijk): Huttopia

Frankrijk, 16 augustus 2021, door Michel + Renske

Franse Glamping Galore (mispakken hier is vrijwel onmogelijk): Huttopia

Al sinds jaar en dag is het een feit dat kamperen met kinderen feest is. Dat wil zeggen: voor de kinderen. Voor jezelf is het, als je niet van kamperen houdt, iets minder. Tot de lancering van het fenomeen 'glamping'. Een draak van een term maar een heerlijke uitvinding als je het ons vraagt. Tel daarbij kampeerland bij uitstek Frankrijk op, en je komt wat ons betreft uit op de website van Huttopia. Een verzamelplatform dat op maar liefst 42 plekken door heel Frankrijk werkelijk prachtige logeerplekken aanbiedt. Altijd even bijzonder.

 

Huttopia Senoches

Huttopia Senoches

Toegegeven:de zoektocht naar een leuke camping begint meer dan eens met behoorlijk wat twijfel. We willen geen massaproductie, niet teveel commercie en zeker niet te veel hysterie  (alsin kids entertainment). Het antwoord op deze zoekvraag when life gives you France? Huttopia.

Huttopia is glamping 2.0. Ze hebben campings in de natuur, met mooie landelijke elementen. Iedere camping zit aan een prachtig meer of er zijn campingplekken tussen de bomen. Daarnaast vind je er geen plastic rommel of hysterisch gekleurde speeltuinen maar niets anders dan natuurlijk elementen en materialen. Dat is wat we willen.
Wij verbleven deze keer bij Huttopia Senonches in Noord Frankrijk. Deze Huttopia bevindt zich 7 uur rijden vanaf Amsterdam en maakt dit een prima auto vakantieplek. Mocht je de reistijd wat willen opbreken, dan kun je prima een tussenstop maken in Antwerpen of Gent natuurlijk!
Bij Huttopia is er voor iedereen een slaapplek naar wens: er zijn prachtige blokhutten, luxe en minder luxe tenten (bijvoorbeeld met of zonder badkamer in de tent). Los van de keuze of je voor eigen sanitair gaat of niet zijn de publieke wc’s en douches om door een ringetje te halen!
Alle slaapplekken zijn voorzien van alle gemakken: heerlijk terras voor de tent, fijne bank buiten, picknicktafel paraat en een buitenkeuken waarmee je van barbecue tot pasta-avond uit de voeten kunt. Je kunt je kolenkunsten uit de kast halen – of niet – want ook in het campingrestaurant is het goed van het eten en het drinken. Nog een fijne bijkomstigheid: geen gedoe hier met betalen bij elk ijsje en drankje wat je haalt. Bij het inchecken open je een rekening en aan het eind van je verblijf reken je alles in één keer af  – easy does it. 
Daarnaast is er in de tent een heerlijke haard waar je met gesprokkeld hout eigenhandig een kampvuur maakt. Gezellig! Ook fijn: de tenten staan best ver van elkaar vandaan – dus echt enorm veel privacy, wat toch wel prettig is op zo’n vakantie die je niet per se met de buren wil delen. Ook fijn deel 45872: overal op de camping ligt gratis hout klaar zodat je niet hoeft slepen vanaf de lokale supermarkt. Thank you very much.
Verder is een camping geen camping als er geen vermaak is voor de kids. Bij Huttopia geen kinderdisco maar een speurtocht door het bos, pony rijden door de weilanden en een goochelaar die trucjes uithaalt voor het slapen gaan. Verder is er genoeg te doen in de omgeving. Er zijn vele brocante markten en leuke dorpjes om te bezoeken.
Over het meer kun je kanoën zonder extra kosten – gewoon een zwemvest om doen en gaan wanneer de boot beschikbaar is.
Er is een heerlijk zwembad (binnen en buiten) en volop speeltuinen waar goed gespeeld kan worden. Daarnaast wordt er ook zeker aan de volwassen gedacht (ww zijn immers zelf ook op vakantie!) met een heerlijke sauna met uitzicht op het meer.
Dikke aanrader dat Huttopia en nog plekken beschikbaar voor zomer 2021 mocht je nog last minute opties zoeken.

Over Huttopia - algemeen

Over Huttopia - algemeen

Je logeert bij Huttopia, op alle locaties, in chalets of in tenten die door de mensen van Huttopia zelf zijn ontwikkeld en gebouwd (of neergezet) met als belangrijkste doel je dat fijne vrije gevoel van kamperen te geven, maar dan wél met comfort en goede looks. Het oog wil immers ook wat, ook in de vrije blije natuur. Het leukst vinden we de Cahutte. Een soort, tenthut, het resultaat als een safaritent en een houten chalet zich zouden voortplanten. De tenthut is gemaakt van canvas tentdoek en robuust hout en duikt, net als de rest van de Huttopia-accommodaties, op verschillende plekken in Frankrijk op.