Spanje, Ibiza25 mei 2018, door Maartje

IBIZA 2018, NEW KIDS IN TOWN: Aquitania, Santa Eularia

Spanje, Ibiza, 25 mei 2018, door Maartje

IBIZA 2018, NEW KIDS IN TOWN: Aquitania, Santa Eularia

Maandenlang was het een spannende gewaarwording: een groot zwart pand rees langzaam op aan de horizon langs de weg van Ibiza stad naar Santa Eularia... Eilanders hadden het er de hele winter met elkaar over: wat ging er hier in godsnaam gebeuren? (grote zwarte panden zijn op Ibiza namelijk niet zo common)

Aquitania

Aquitania

Eindelijk is het zover en is het mysterie opgelost: het pand – dat zowel van binnen als van buiten volledig zwart is – herbergt een nieuwe flitsende interieurwinkel: Aquitania. Het bedrijf is hartstikke Spaans (zelfs op hun website is geen Engels te bekennen) en de club had al een vestiging op Menorca. De selectie aan merken en producten is (gelukkig) minder typisch Spaans.

Hier worden juist – voor Spaanse, en zeker ook Ibicienco begrippen – volop eigentijdse en duurzame producten en ontwerpen verkocht. Modern design met minimalistische lijnen. Aquitania zelf zegt te staan voor kwaliteit, design en hoogwaardige producten in veelal natuurlijke materialen: zo vind je er textiel van hennep en jute, authentieke houten meubelen van teak, eiken en dennen en beddengoed van zijde, linnen en kasjmier. Naast hun eigen productielijn en de vele verschillende Noord Europese merken als Norman Copenhagen, BD Barcelona, Kartell en Arper combineren zij hun collectie ook met verschillende antieke items. En je kunt er terecht voor interieur- en lichtadvies. Altijd fijn.

Eilanders hadden het er de hele winter met elkaar over: wat ging er hier in godsnaam gebeuren?

Het lijkt erop dat er heel langzaam ook over Ibiza een frisse interieurwind begint te waaien… Jarenlang was het heel duidelijk wat hier de klok sloeg op interieur vlak: als je geen traditioneel Spaans interieur wilde, dan was je zaak wit, posh en hysterisch, óf totaal ondergedompeld in een hippiesaus. Nu zien we (weliswaar heel gestaag, maar goed) meer en meer winkels/ restaurants/ hotels en guesthouses die het aandurven om de traditionele locale bouwstijl te combineren met een strakke contemporary Scandinavisch/ Noord Europees interieur, en oh boy wat houden wij daarvan! (check @siempre agosto)

Een van de voorvechters op dit vlak is de hier al eerdergenoemde Jurjen van Hulzen wiens nieuwe shop Ibiza Interiors komend weekend officieel geopend wordt. En daar zijn wij uiteraard van de partij. Een verslag hiervan volgt volgende week!

x Maud